• Brazilia se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID.
  • Brazilienii se înghesuie când urmăresc Cupa Mondială, în timp ce noile subvariante ale coronavirusului şi vaccinarea întârziată stârneşte alarma în rândul celor din sănătate.
  • Săptămâna trecută, noile cazuri COVID au crescut în Brazilia cu 230% faţă de începutul lunii noiembrie.

Brazilia se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID. Brazilienii se înghesuie când urmăresc Cupa Mondială, în timp ce noile subvariante ale coronavirusului şi vaccinarea întârziată stârneşte alarma în rândul celor din sănătate.

În zilele meciurilor de la Cupa Mondială, mulţi brazilieni îşi iau liber de la serviciu pentru a se înghesui în baruri şi restaurante sau pentru a se aduna la grătare acasă şi a urmări meciurile, încurajând o echipă naţională care îşi doreşte al 6-lea titlu de campioană mondială în Qatar, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, noile cazuri COVID au crescut în Brazilia cu 230% faţă de începutul lunii noiembrie, ajungând la un nivel nemaiîntâlnit din august, potrivit cifrelor oficiale. Decesele acociate au sărit la 116 marţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritatea braziliană de reglementare în sănătate, ANVISA, a anunţat că măştile vor fi din nou obligatorii în aeroporturi şi în toate zborurile pentru a preveni răspândirea virusului. De asemenea, Brazilia a aprobat două noi vaccinuri produse de Pfizer care protejează împotriva subvariantelor Omicron BA.1 şi BA.4/BA.5, precum şi împotriva virusului original, pentru a fi utilizate ca rapeluri.

Noile infecţii din Brazilia sunt cauzate în principal de tulpina BQ.1 a subvariantei Omicron BA.5, care provoacă simptome mai uşoare la persoanele care au fost complet vaccinate. Este probabil ca acest lucru să se traducă prin mai puţine decese decât valurile anterioare, deşi spitalele au un număr tot mai mare de pacienţi, spun oficialii din sănătate.

În contextul în care Brazilia va debuta joi în Qatar, experţii au recomandat fanilor să poarte măşti dacă se află în interior şi să ia toate măsurile de igienă necesare pentru a evita contaminarea. Aproape 690.000 de brazilieni au murit din cauza COVID, al doilea cel mai mare număr oficial de decese din lume, după Statele Unite.