Cafeaua în cantități moderate are beneficii asupra sănătății. Medic nutriționist: „Nu trebuie să exagerăm și să ne cunoaștem necesarul de cofeină”

Pe lângă plăcerea de a consuma cafea, acum ai un motiv în plus să o faci. Un nou studiu arată că persoanele care consumă până la 3 cești de cafea pe zi au un risc redus de a dezvolta boli cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că o cantitate moderată de cafea poate proteja inima de afecțiuni severe, inclusiv atacuri de cord și insuficiență cardiacă.

Care sunt beneficiile pe care le are consumul moderat de cafea?

„În primul rând, unul dintre beneficiile pe care le are consumul de cafea este creșeterea abilității de concentrare. Cafeaua stimulează sistemul nervos central și în acest fel reușim să ne concentrăm. Cafeaua ajută și să reacționăm mai limpede și ne face puțină ordine în gânduri. Cafeaua contribuie la menținerea sănătății, îmbunătățirea performanțelor fizice și la reducerea bolilor. Nu trebuie să exagerăm atunci când bem cafea și să ne cunoaștem necesarul de cofeină”, a declarat Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, pentru Aleph News.

Exit mobile version