Când va primi România primele doze de vaccin Johnson&Johnson. Gheorghiță: „Avantajul net este că se administrează o singură doză“

Când va primi România primele doze de vaccin Johnson&Johnson. Gheorghiță: „Avantajul net este că se administrează o singură doză“ Sursa foto: Profimedia
  • România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în a doua parte a lunii aprilie
  • Anunțul a fost făcut joi de președintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activității privind Vaccinarea (CNCAV)

Valeriu Gheorghiță a anunțat, la Antena 3, că se așteaptă ca România să primească vaccinul monodoză de la Johnson&Johnson în a doua jumătate a lunii aprilie.

Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în același timp în care vor primi și celelalte țări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, or din acest punct de vedere, vaccinul va fi o ușurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât și pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză și teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat câte doze va primi România în mod concret, președintele CNCAV a spus: „câteva zeci de mii anticipăm”.