„Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală”, a declarat medicul colonel Valeriu Gheorghiță.

Alexandru Rafila consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare

Medicul susține că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale. Reprezentantul României la OMS mai arată că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care la toamnă ar putea să apară un nou val COVID.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor… În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, la Digi 24.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ