• Experții în alimentație din Statele Unite au facut cercetări la patru companii care produc alimente pentru sugari și copii
  • Rezultatele au arătat că producătorii au vândut produse care au pus viața bebelușilor în pricol
  • Standardele interne ale acestor companii permit folosirea unor cantități periculoase de metale toxice, iar în unele cazuri aceste bariere au fost depășite

Ai grijă cu ce îți hrănesti copilul, pentru că s-ar putea să îi umpli organismul cu metale grele, iar asta îi poate afecta iremediabil creierul, atrag atenția pediatrii.

Experții în alimentație din Statele Unite au facut cercetări la patru companii care produc alimente pentru sugari și copii, iar raportul nu arată satisfăcător. Companiile cercetate sunt: Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber, o unitate a Nestle.

Standardele interne ale acestor companii permit folosirea unor cantități periculoase de metale toxice, iar în unele cazuri aceste bariere au fost depășite. Astfel, poducătorii au vândut produse care au pus viața bebelușilor în pricol, spun anchetatorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Detaliile acestea nu apar pe etichetă

Ce e grav aici este că pe etichetă nu apar aceste detalii și părinții nu sunt înștiințați în niciun fel. Companiile listează pe ambalaj doar ingredientele, nu și metalele toxice din alimentele pentru bebeluși și copii.

Cei de la Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA spun că metalele grele sunt peste tot în jurul nostru și practic ajung în mâncarea bebelușilor prin aer, apă și sol și ajung în legume și fructe.

Purtătorul de cuvânt a declarat că nu pot fi eliminate complet, iar obiectivul Agenției este să reducă expunerea la elemente toxice. Companiile producătoare de alimente pentru bebeluși se apără, spunând că majoritatea produselor pentru copii respectă nivelul de metale grele.