- Șeful autorității pentru controlul bolilor din China, Gao Fu, a ținut o conferință de presă, în care a recunoscut că vaccinul chinezesc „nu oferă o protecție prea mare”
- În China, există două companii care produc ser anti-Covid: Sinovac și Sinopharm
- Purtătorul de cuvânt al Sinovac susține că eficacitatea „ar putea fi mai mare”
Nu de multe ori se întâmplă ca autoritățile chineze să recunoască că nu fac ceva cum trebuie. Se pare că nu este cazul când vine vorba de eficacitatea vaccinului Sinovac.
Advertisment
Șeful autorității pentru controlul bolilor din China, Gao Fu, a ținut o conferință de presă, în care a recunoscut că vaccinul chinezesc „nu oferă o protecție prea mare”. În același timp, experții susțin combinarea vaccinului de la Sinovac cu un alt ser, precum cel de la Pfizer, care are o eficacitate foarte mare, relatează Associated Press.
În acest moment, în China, există două companii care produc ser anti-Covid: Sinovac și Sinopharm. Sinovac este o companie privată, în timp ce Sinopharm este deținută de stat, iar despre serul celei din urmă nu există suficiente date până în acest moment.
Recomandări
Pe de altă parte, datele despre serul Sinovac nu sunt prea îmbucurătoare. Studiile au ajuns la concluzia că are o eficacitate de 50,4%, în imediata apropiere a pragului de 50%, despre care oamenii de știință spun că trebuie să-l treacă un vaccin pentru a fi folositor.
Studiul a testat eficacitatea pacienților la 14 zile după cea de-a doua doză. Purtătorul de cuvânt al Sinovac susține că eficacitatea „ar putea fi mai mare” dacă testul s-ar face după mai multe zile, dar nu a dat o indicație exactă.
Partenerii noștri