• Ashley Summers, o americancă de 35 de ani a murit după ce a băut 4 sticle cu apă în 20 de minute.
  • Medicii au diagnosticat-o cu intoxicație cu apă, numită hiponatremie, care are loc atunci când corpul primește prea multă apă și insuficient sodiu.
  • Intoxicația cu apă este cauză rară de deces și este mai probabil să apară în timpul verii sau dacă cineva lucrează afară sau face exerciții fizice intense.

Ashley Summers, o americancă de 35 de ani a murit după ce a băut 4 sticle cu apă în 20 de minute. La sfârșitul weekendului de 4 iulie femeia, care fusese în vacanță, s-a simțit foarte deshidratată, era amețită și o durea foarte tare capul și a început să bea. ”Parcă nu se mai sătura”, spune familia, citată de Daily Mail.

Când a ajuns acasă, femeia s-a prăbușit în garaj, avea o inflamție a creierului. La spital, medicii au diagnosticat-o cu intoxicație cu apă, numită hiponatremie. Acesta are loc atunci când corpul primește prea multe fluide și insuficient sodiu. Corpul este copleșit, iar rinichii nu mai reușesc să regleze balanța fluidelor.

Din păcate, medicii nu au reuși să facă nimic pentru Ashley, femeia a murit la spital.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Pentru o funcționare optimă a hidratării, trebuie să existe un echilibru între apă și electroliți precum sodiul, potasiul și clorurile, care asigură o funcționare corectă a celulelor.  Sodiul este crucial pentru că menține comunicarea între celule prin impulsuri electrice. Acesta ajută și la absorbția nutienților în sistemul digestiv și rinichi, care ajustează cantitatea de apă și electroliți, reabsorbiți în celule sau eliminați prin urină.

Intoxicația cu apă este cauză rară de deces și este mai probabil să apară în timpul verii sau dacă cineva lucrează afară sau face exerciții fizice intense.

Citește și:

Vine toamna? Cum arată prognoza meteo pentru finalul lui august

Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul de la Placebo. Ce riscă Brian Moloko pentru că numit-o ”rasistă fascistă”

VIDEO. Prima noapte de Untold. Cine a urcat pe scena principală de la Cluj-Napoca