• CDC comunică faptul că imunitatea naturală a oferit o protecție mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile în timpul valului Delta.
  • Atât persoanele vaccinate, cât și cele care s-au recuperat de la virus au prezentat o apărare semnificativă.
  • În ciuda protecției oferite de infecția anterioară cu COVID, mulți oficiali publici și țări au fost reticente în a recunoaște imunitatea naturală.

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) din SUA au furnizat, miercuri, noi cercetări care arată că, în timpul recentului val Delta, persoanele care au contractat anterior COVID-19 au avut mai multă protecție împotriva virusului decât cei care au fost vaccinați.

Înainte de varianta Delta, vaccinarea Covid-19 a dus la o protecție mai bună împotriva unei infecții ulterioare decât supraviețuirea unei infecții anterioare”, a declarat epidemiologul CDC Benjamin Silk pentru Wall Street Journal . „Când ne uităm la vara și toamna lui 2021, când Delta a devenit predominantă în această țară, totuși, supraviețuirea unei infecții anterioare oferă acum o protecție mai mare.”

Atât persoanele vaccinate, cât și cele care s-au recuperat de la virus au prezentat o apărare semnificativă, au adăugat oamenii de știință.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cercetările anterioare sugerează că vaccinarea după o infecție cu COVID poate oferi protecție suplimentară împotriva virusului.

Mandatele de vaccinare, în pericol

Descoperirile sunt semnificative și se potrivesc cu cercetările științifice recente din Israel , care au arătat că infecția anterioară cu COVID-19 a conferit o protecție mai durabilă și mai robustă decât vaccinurile împotriva variantei Delta.

În urma studiului din Israel, oameni de știință proeminenți au susținut că faptul că imunitatea naturală a oferit mai multă protecție decât vaccinurile a făcut ca vaccinarea obligatorie să fie neștiințifică și lipsită de etică.

„Boala COVID anterioară (mulți clase muncitoare) oferă o imunitate mai bună decât vaccinurile (mulți profesioniști), așa că mandatele vaccinurilor nu sunt doar o prostie științifică, ele sunt și discriminatorii și lipsite de etică”, a scris Martin Kulldorff, profesor epidemiolog și biostatistician la Harvard Medical School.

În ciuda protecției oferite de infecția anterioară cu COVID, mulți oficiali publici și țări au fost reticente în a recunoaște imunitatea naturală.

Anunțul CDC că infecția anterioară a oferit mai multă protecție decât vaccinarea împotriva variantei Delta este probabil să alimenteze apelurile pentru a pune capăt mandatelor de vaccinare, în special pentru persoanele care au fost deja infectate.