• Vaccinurile produse de Pfizer Inc (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE), AstraZeneca (AZN.L) și Moderna (MRNA.O) oferă, în mare măsură, protecție împotriva Delta.
  • Proporția cazurilor de infectare varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.
  • Varianta Delta, care devine dominantă în multe țări, se transmite mai ușor decât versiunile anterioare ale coronavirusului și poate provoca boli mai severe, în special în rândul persoanelor mai tinere.

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform datelor centralizate de centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), scrie Reuters.

Potrivit estimărilor agenției de sănătate, varianta Delta a devenit dominantă în țară, 51,7% dintre cazurile raportate fiind cu tulpina identificată pentru prima dată în India.

Proporția cazurilor de infectare varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Varianta Delta, care devine dominantă în multe țări, se transmite mai ușor decât versiunile anterioare ale coronavirusului și poate provoca boli mai severe, în special în rândul persoanelor mai tinere. Acum a fost găsită în fiecare stat american, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Marți, președintele SUA, Joe Biden, i-a încurajat pe americanii care nu au fost încă vaccinați împotriva COVID-19 săse imunizeze pentru a se proteja de tulpina care pare a fi extrem de contagioasă.

Până în prezent, datele preliminare au arătat că vaccinurile produse de Pfizer Inc (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE), AstraZeneca (AZN.L) și Moderna (MRNA.O) oferă, în mare măsură, protecție împotriva Delta.