• Întotdeauna oamenii speră că o vizită la medic va rezolva orice durere misterioasă sau simptome inexplicabile ale unei posibile boli. 
  • Cu toate acestea, uneori, medicii au probleme în identificarea anumitor afecțiuni și tulburări. 
  • Acest lucru este cauzat de faptul că multe simptome sunt nespecifice și variază în funcție de persoană. În plus, multe teste de diagnosticare nu dau un răspuns corect.

Întotdeauna oamenii speră că o vizită la medic va rezolva orice durere misterioasă sau simptome inexplicabile ale unei posibile boli. Cu toate acestea, uneori, medicii au probleme în identificarea anumitor afecțiuni și tulburări. 

Acest lucru este cauzat de faptul că în mare măsură multe simptome sunt nespecifice și variază în funcție de persoană. În plus, multe teste de diagnosticare nu dau un răspuns corect.

Boala celiacă  

Boala celiacă este o reacție imună la gluten care declanșează inflamația la nivelul intestinului subțire. Persoanele cu boală celiacă au probleme digestive când mănâncă alimente care conțin gluten și aproximativ jumătate suferă de diaree și scădere în greutate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Unui pacient obișnuit îi ia aproximativ șase până la 10 ani pentru a obține un diagnostic corect. Acest lucru se datorează faptului că mulți au și alte simptome care sunt prezente în alte boli, cum ar fi mâncărimea pielii, dureri de cap, dureri articulare și arsuri la stomac. Cu toate acestea, un test de sânge poate ajută la diagnosticarea acestei boli.  

Sindromul ovarului polichistic

Simptomele sindromului ovarelor polichistice (SOP) includ perioade neregulate, creștere inexplicabilă în greutate și dificultăți de a rămâne însărcinată. SOP este o tulburare hormonală, care afectează femeile de vârstă reproductivă.

Un simptom comun al acestei afecțiuni sunt ovarele mărite cu numeroase chisturi mici, dar nu toată lumea cu ovare mărite are SOP. Pentru a fi diagnosticate, femeile trebuie să aibă, de asemenea, perioade rare sau prelungite sau niveluri crescute de hormoni masculini, numiți androgeni.

Scleroză multiplă

Scleroza multiplă (SM) este o altă boală autoimună care atacă celulele nervoase ale corpului și dăunează comunicării dintre creier și restul corpului. Semnele precoce ale SM pot fi episodice și pot include amorțeală, slăbiciune sau furnicături la unul sau mai multe membre. Odată ce un medic suspectează SM, un RMN poate confirma diagnosticul.

Diabet zaharat 

Înainte de apariția semnelor de diabet, adulții îl pot avea ani de zile fără să știe. Lăsarea acestuia netratat poate provoca leziuni care pun viața în pericol pentru organele majore ale corpului. Pentru a evita dezvoltarea oricăror probleme severe, ai grijă la simptomele anterioare, cum ar fi setea crescută, foamea, urinarea frecventă, pierderea bruscă în greutate și oboseala.

Dureri de cap în grup

Durerile de cap în grup sunt rare, dar extrem de dureroase. Ele tind să apară aproape una după celalaltă în aceeași zi și durează în medie 30 de minute până la trei ore. Încă nu se știe exact motivul apariției durerilor de cap în grup, dar tind să apară atunci când se schimbă anotimpurile. Din acest motiv, ele sunt adesea diagnosticate greșit că dureri de cap ale sinusurilor legate de alergie.

Artrită reumatoidă

Artrita reumatoidă (AR) este o afecțiune autoimună care provoacă dureri inexplicabile. Poate apărea la orice vârstă și include adesea inflamația și umflarea dureroasă a articulațiilor. Stadiile incipiente ale AR pot imita multe alte afecțiuni, ceea ce face dificilă diagnosticarea. Un diagnostic începe de obicei cu un test de sânge care poate detecta orice inflamație în organism. Apoi, un medic trebuie să ia în considerare istoricul medical al pacientului și să facă o analiză fizică atentă înainte.

Fibromialgie 

Fibromialgia este o durere musculo-scheletică larg răspândită pe care medicii o descriu adesea ca având simptome inexplicabile din punct de vedere medical. Medicii diagnostichează adesea fibromialgia atunci când nu găsesc cauza principală a durerii cronice și a oboselii pacientului. 

Hipotiroidism 

Cunoscută și sub denumirea de tiroidă subactivă, hipotiroidismul este o afecțiune în care glanda tiroidă produce o cantitate insuficientă de hormoni care ajută la reglarea greutății, a energiei și a dispoziției. Stadiile incipiente ale afecțiunii sunt subtile și pot imita depresia, fibromialgia și multe alte afecțiuni, motiv pentru care este adesea diagnosticată greșit. 

Bolile inflamatorii intestinale

Există în principal două tipuri de boli inflamatorii intestinale (IBD), boală Crohn și colita ulceroasă. Ambele cauzează inflamarea tractului digestiv, inclusiv durere și diaree. Deoarece nu există un test pentru IBD, este necesar să se pună un diagnostic. Acesta implică multe teste, cum ar fi imagistică, teste de sânge și evaluări.

Endometrioza 

Deoarece majoritatea femeilor sănătoase se confruntă cu durerea și disconfortul menstrual, endometrioza este adesea diagnosticată greșit. Afecțiunea face că țesutul uterin să crească în afară uterului.  Femeile cu endometrioză raportează adesea dureri pelvine, crampe și sângerări abundente care se agravează în timp. O ecografie sau o laparoscopie este necesară pentru un diagnostic cert.

Lupus 

Unul dintre cele mai distinctive semne ale lupusului este o erupție cutanată în formă de fluture pe obrajii unui pacient, dar nu este cazul tuturor. Lupusul poate afecta, de asemenea, articulațiile, rinichii, creierul, pielea și plămânii. Diagnosticul acestei boli inflamatorii cronice poate fi un proces lung și dificil, deoarece simptomele sunt similare cu alte boli. Medicii vor cere analize de sânge și urină, împreună cu un examen fizic complet, pentru a ajunge la un diagnostic.

Sindromul intestinului iritabil 

Sindromul intestinului iritabil (SII) este o afecțiune cronică care afectează intestinul gros. Provoacă dureri abdominale, crampe, balonare, diaree și/sau constipație. Nu există niciun test care să demonstreze afecțiunea, așa că medicii pun un diagnostic greșit. Un pacient trebuie să aibă simptome timp de cel puțin șase luni înainte de o evaluare formală.

Migrene 

Migrenele sunt de obicei caracterizate de dureri de cap severe care provoacă pulsații sau pulsații intense. Sunt adesea însoțite de greață, vărsături sau sensibilitate la lumină și sunet. Unii poate nici nu știu că suferă de migrenă, alții pot suferi de simptome severe care provoacă paralizie.

Apendicita

Un apendice inflamat sau spart nu este de fapt ușor de identificat. Simptomele tipice includ greață, durere și sensibilitate în jurul buricului. Pentru persoanele care au un apendice inflamat, simptomele pot apărea într-o locație diferită. 

Boala Lyme 

Un semn al bolii Lyme este o erupție cutanată care se poate forma în jurul mușcăturii căpușei. Cu toate acestea, nu toată lumea dezvoltă această erupție cutanată, care poate deveni confuză, deoarece alte simptome includ oboseală, dureri de cap, dureri articulare și simptome asemănătoare gripei.

Dacă ai fost mușcat de o căpușă, asigură-te că o îndepărtezi imediat pentru a preveni transferul bacteriilor periculoase. Dacă ai vreun simptom, un test de sânge poate arăta dacă există anticorpi pentru boala Lyme.