• Structurile cerebrale care pot prezice predispoziția unei persoane la o trezire accidentală sub anestezie au fost identificate pentru prima dată la Trinity College Dublin.
  • Rezultatele ar putea ajuta la identificarea persoanelor care ar putea avea nevoie de doze de anestezic peste nivelul mediu.
  • Persoanele cu mai multă materie cenușie în zonele frontale pot necesita doze mai mari de anestezic în timpul intervențiilor chirurgicale.

Structurile cerebrale care pot prezice predispoziția unei persoane la o trezire accidentală sub anestezie au fost identificate pentru prima dată la Trinity College Dublin. Rezultatele ar putea ajuta la identificarea persoanelor care ar putea avea nevoie de doze de anestezic peste nivelul mediu. Deși anestezia este utilizată în medicina clinică de peste 150 de ani, oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce efectele sale asupra oamenilor sunt atât de variate.

Unul din patru pacienți presupuși inconștienți în timpul anesteziei generale poate avea de fapt experiențe subiective, cum ar fi visele, iar în cazuri foarte rare (0,05-0,2%) oamenii se trezesc” accidental în timpul unei proceduri medicale. Noul studiu a implicat 17 persoane sănătoase care au fost injectate cu cel mai comun anestezic clinic.

Timpul de reacție al participanților la detectarea unui sunet simplu a fost măsurat atunci când erau treji și când se aflau sub sedare. Activitatea cerebrală a 25 de participanți a fost, de asemenea, măsurată atunci când au ascultat sunetul în ambele stări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

După cum s-a dovedit, participanții care au fost rezistenți la anestezie prezentau diferențe fundamentale în ceea ce privește funcția și structurile regiunilor cerebrale fronto-parietale. Este important de menționat că aceste diferențe cerebrale pot fi detectate în avans. Persoanele cu mai multă materie cenușie în zonele frontale și cu o conectivitate funcțională mai puternică în rețelele cerebrale frontoparietale pot necesita doze mai mari de anestezic în timpul intervențiilor chirurgicale, susțin cercetătorii.