• Sănătatea noastră este cel mai valoros lucru. Cu toate acestea, mulți oameni se gândesc la asta doar când o pierd. 
  • Dacă ne gândim bine, totul în jurul nostru poate fi periculos într-o oarecare măsură. 
  • Întrebarea este dacă ne dăm seama ce riscuri ascund cele mai banale obiecte cu care intrăm zilnic în contact.

Oamenii de știință au enumerat 5 obiecte banale din viața noastră de zi cu zi care sunt periculoase. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, ele par complet inofensive.

Adidași

Știați că adidașii sunt atât de periculoși încât sunt interziși oficial în unele birouri din Marea Britanie? Desigur, vorbim de adidașii dezlegați. Călcând pe șireturile dezlegate, o persoană riscă să cadă și să se rănească grav. Acest lucru este deosebit de periculos dacă locul de muncă implică transportul greutăților. În plus, șireturile dezlegate pot accidental să se prindă într-o mașină sau o scară rulantă, de exemplu.

Căști

Dacă aveți obiceiul de a tine căștile în urechi tot timpul, atunci nici nu vă dați seama cât de periculos este. Ascultarea muzicii puternice distrage atenția unei persoane, iar dacă conduce, crește semnificativ probabilitatea de a lovi o mașină sau de a se ciocni cu orice obstacol care îi iese in cale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Eșarfe lungi

Mulți dintre noi își amintesc de povestea celebrei balerine Isadora Duncan, în timp ce mergea în mașina unei prietene, eșarfa ei s-a încurcat în volanul mașinii și a sugrumat-o înainte ca șoferul să afle despre accident. Astfel de incidente nu sunt atât de rare pe cât cred mulți oameni, așa că purtarea unei eșarfe lungi care nu este ascunsă sub îmbrăcăminte reprezintă un pericol semnificativ pentru sănătatea ta. Nu merge niciodată pe bicicletă sau la volan cu astfel de eșarfe.

Pantofi cu toc înalt

Nenumărate studii au demonstrat daunele enorme aduse sănătății femeilor prin purtarea de tocuri înalte. Nu este vorba doar de bursită, ci și de inflamația articulațiilor, durerea piciorului și afectarea nervilor. Există un alt pericol, cu cât pantofii sunt mai înalți, cu atât este mai dificil pentru o femeie să mențină echilibrul atunci când se mișcă. Riscul de căderi, vânătăi dureroase și fracturi crește. Imaginați-vă o femeie în astfel de pantofi stând în metrou chiar la capătul peronului.

Încărcătoare mobile

Mai multe povești despre incendii spontane și chiar explozii de baterii au fost publicate în reviste medicale. Încărcătoarele mobile se află acum în buzunarele unui număr imens de proprietari de dispozitive mobile. Este deosebit de periculos să cumpărați aceste baterii de la vânzători neverificați care pot vinde produse de calitate scăzută confecționate din materiale dubioase.