• Să dormi pe o podea dură când acasă ai un pat perfect confortabil poate părea o nebunie.
  • Dormitul pe podea nu este chiar atât de confortabil, dar poate fi foarte bun pentru sănătate.
  • Un sistem imunitar îmbunătățit, o capacitate pulmonară crescută și mai puține dureri de spate sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le vei obține atunci când vei începe să dormi pe podea.

Să dormi pe o podea dură când acasă ai un pat perfect confortabil poate părea o nebunie. Dormitul pe podea nu este chiar atât de confortabil, dar poate fi foarte bun pentru sănătate.

Un sistem imunitar îmbunătățit, o capacitate pulmonară crescută și mai puține dureri de spate sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le vei obține atunci când vei începe să dormi pe podea.

Atunci când dormi pe podea, greutatea corpului este distribuită uniform, iar șoldurile, coloana lombară și umerii sunt mai puțin solicitate. Acest lucru permite ca sângele să circule liber în tot corpul pe timp de noapte, ceea ce poate ajuta la menținerea organelor în cea mai bună stare de funcționare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O circulație eficientă poate ajuta oxigenul și sângele să se distribuie în tot corpul, permițând inimii, plămânilor și mușchilor să funcționeze corect. Acest lucru va permite celulelor albe din sânge să se deplaseze mai bine în organism, dacă este necesar, ceea ce poate ajuta sistemul imunitar să lupte mai ușor împotriva bolilor.

O postură mai dreaptă

Simți adesea nevoia să te apleci pentru că menținerea coloanei vertebrale drepte toată ziua poate fi dureroasă pentru unii dintre noi. Ei bine, dormitul pe podea poate ajuta la alinierea și îndreptarea coloanei vertebrale și a gâtului, ceea ce poate duce la îmbunătățirea posturii.

O postură îmbunătățită poate nu numai să amelioreze tensiunea de la nivelul gâtului și al umerilor, ci și să reducă riscul de migrene și dureri de cap, scolioză și dureri articulare. Persoanele care mențin o postură bună și sănătoasă pot avea, de asemenea, un nivel mai ridicat de energie, o capacitate pulmonară crescută și o stare de spirit mai bună.

Ameliorarea durerilor de spate

Aruncarea din patul confortabil și mutarea pe podea poate, în unele cazuri, să amelioreze durerile de lungă durată. Dormitul pe o suprafață dură împiedică corpul să se contorsioneze în forme ciudate de covrig, deoarece îți permite să dormi păstrându-ți coloana vertebrală aliniată.

În timp ce oamenii care dorm pe spate și pe burtă obțin cele mai multe beneficii, cei care dorm pe o parte vor avea nevoie de o amortizare suplimentară pentru șolduri și umeri pentru ca aceasta să fie o experiență plăcută pentru ei.

Scapi de durerea sciatică

Somnul joacă un rol important atunci când vine vorba de durerea nervului sciatic, deoarece persoanele cu această problemă resimt mai mult disconfort și durere dimineața.

Acest lucru se întâmplă, de obicei, deoarece poziția în care dorm poate duce la creșterea presiunii în zona respectivă sau poate cauza ciupirea nervului. Alegerea de a dormi pe podea îți poate menține coloana vertebrală în poziția corectă, astfel că acest lucru ajută la calmarea durerii de arsură și chiar la prevenirea apariției acesteia.

Corpul tău se va simți mai odihnit

Un pat confortabil te îndeamnă, de obicei, să apeși butonul de somn dimineața. Și, deși poate părea un obicei nevinovat, întoarcerea la culcare dimineața îți poate da peste cap ciclul de somn, ceea ce duce la slăbirea sistemului imunitar și la alte probleme legate de sănătate.

Pe de altă parte, când dormi pe podea, nu te vei simți la fel de confortabil dimineața, dar vei avea un somn de calitate și te vei simți mai odihnit pe parcursul zilei.

Alergiile tale se pot agrava

Dacă ai alergii sau probleme respiratorii, este mai bine să rămâi în pat. Podeaua colectează mai mult praf, celule de piele și murdărie decât mobila, ceea ce poate provoca strănut, nas înfundat sau curgere a nasului, precum și ochi roșii, apoși sau mâncărimi.

De asemenea, poate provoca dificultăți de respirație, tuse, respirație șuierătoare și chiar erupții cutanate.