OMS spune că noua mutație a coronavirusului nu trebuie să ne alarmeze. Experții au explicat că aceasta este o parte normală din evoluția unei pandemii, scrie Reuters.

OMS „alungă“ perspectiva negativă privind noua tulpină, descoperită în UK, care a determinat mai multe țări să impună restricții de călătorie.

„Trebuie să găsim un echilibru. Este foarte importantă transparența și trebuie să explicăm oamenilor situația și, de asemenea, să le transmitem că aceasta este o parte normal din evoluția virusului“, a spus Mike Ryan, șeful departamentului de situații de urgență, din cadrul OMS.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării“, a mai spus Mike Ryan, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare care au dat rezultate până acum.

OMS mai explică faptul că persoanele care se infectează cu noua tulpină transmit virusul în medie altor 1,5 persoane, în comparaţie cu o rată de infectare de 1,1 pentru tulpinile cunoscute anterior pe teritoriul Marii Britanii. În același timp, Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS pentru pandemia de Covid-19, subliniază că nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii.