• Proprietarii de animale de companie au un risc mai mare de a contracta boli zoonotice.
  • Pericolul de a contracta boli zoonotice, care sunt infecții care se transferă între animale și oameni, crește atunci când oamenii intră în contact cu animalele de companie.
  • Într-un ghid publicat în jurnalul de specialitate Asociația Națională a Veterinarilor de Sănătate Publică de Stat și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor analizează riscul pentru proprietarii de animale de companie și oferă recomandări de prevenire.

Proprietarii de animale de companie au un risc mai mare de a contracta boli zoonotice.

Pericolul de a contracta boli zoonotice, care sunt infecții care se transferă între animale și oameni, crește atunci când oamenii intră în contact cu animalele de companie.

Într-un ghid publicat în jurnalul de specialitate Asociația Națională a Veterinarilor de Sănătate Publică de Stat și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor analizează riscul la care sunt expuși proprietarii de animale de companie și oferă recomandări de prevenire.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este nevoie urgentă de un ghid de prevenire a bolilor zoonotice, cauzate de agenți patogeni care se răspândesc între animale și oameni”, afirmă Kate Varela, de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Conform datelor, rozătoarele, păsările de curte și reptilele au fost toate legate de focare de boli zoonotice la oameni în Statele Unite. Acestea și alte specii de animale de companie mai puțin obișnuite” care prezintă un risc ridicat de răspândire a bolilor zoonotice sunt incluse în această categorie. Alte specii de animale includ amfibieni, alte animale acvatice și mamifere non-rozătoare, cum ar fi arici și dihori.

Animalele de companie care sunt purtătoare de agenți patogeni zoonotici pot părea sănătoase, punând în pericol atât proprietarii, cât și alte persoane. În realitate, majoritatea virusurilor nu îmbolnăvesc animalul gazdă. Contactul cu animalele, direct sau indirect, poate răspândi agenții patogeni zoonotici.

Cercetarea include o listă de factori de risc frecvenți care ar putea contribui la îmbolnăvirea animalelor de companie. Acesta include o prezentare generală a focarelor recunoscute, a rapoartelor de caz și a tipurilor de agenți patogeni în Statele Unite din 1996 până în 2017. Articolul oferă o trecere în revistă amănunțită a agenților patogeni zoonotici observați la animalele de companie mai puțin obișnuite”. De asemenea, oferă sfaturi pentru prevenirea transmiterii agenților patogeni zoonotici.

Acest număr dedicat al Vector-Borne and Zoonotic Diseases, publicat într-un moment de sensibilizare sporită a publicului cu privire la variola maimuței, oferă informații despre agenții patogeni zoonotici asociați cu multe specii de animale de companie și reprezintă o resursă globală pentru industria animalelor de companie, proprietarii lor, medicii veterinari, cercetătorii și mulți alții”, spune Stephen Higgs,redactor-șef al Vector-Borne and Zoonotic Disease.