• Animalele de companie îți scad nivelul de anxietate, depresie și stres
  • Copiii care au animale au mai puține șanse să dezvolte alergii
  • Studiile arată că 10 minute de mângâiat pe zi reduc nivelul stresului

Dacă încă nu ai un animal de companie, te anunț că acesta este cel mai bun tratament al secolului în care trăim, așa că ai face bine să adopți unul.

Ce beneficii ne aduc animalele de companie, pe lângă dragostea necondiționată?

Stresul, anxietatea și depresia sunt bolile secolului actual, dar uite cum animalele noastre de companie sunt ca un burete care absorb, transformă și ne ajută să controlăm mai mult aceste emoții. Dar cel mai important este că scad foarte mult nivelul cortizolului care este cunoscut ca hormonul stresului.

Sanjay Gupta, medic: „Oamenii care au animale au tendința de a avea presiunea arterială mai scăzută, un nivel mai mic de trigliceride și un nivel mai scăzut al colesterolului. Dacă ai un animal de companie, acesta îți aduce multiple beneficii emoționale și fizice.”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA
O femeie ține în brațe un cățel în timpul Concursului canin de Look A Like în cadrul Târgului dedicat animalelor de companie, PetExpo, desfășurat la Pavilionul Romexpo din București, 14 aprilie 2019

Cum ajută animelele copiii?

Un studiu făcut la Universitatea Wisconsin din Madison pe copii care au animale de companie arată că aceștia au cu 33% mai puține șanse să dezvolte alergii. Se pare că intrarea în contact cu animalul de la o vârstă fragedă ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar mai puternic. Un alt beneficiu important pe care il aduce animalul de companie copiilor este că îi ajută să socializeze mai bine cu animalele si oamenii din jur. Un alt studiu făcut la Universitatea din Washinton pe 300 de persoane, timp de 3 ani arată că dacă mângâi animalul de companie chiar și 10 minute pe zi, te ajută la reducerea nivelului de stres