• OMS urmează să publice raportul final al anchetei din China
  • Cele mai plauzibile scenarii vizează transmiterea bolii de la animale
  • 120 de milioane de oameni s-au infectat cu virusul de la începutul pandemiei
  • Există în continuare voci care spun că virusul a fost scăpat din laborator

De un an încercăm să aflăm cum a ajuns coronavirusul la oameni. O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a fost în China în ianuarie, dar concluzii clare nu avem nici acum. Associated Press o obținut un raport al concluziilor preliminare și scrie că OMS și China se pregătesc să ne spună că, cel mai probabil, virusul SARS-CoV-2 s-a transmis de la animale.

Au fost patru scenarii. Cel mai veridic dintre ele spune că transmiterea s-ar fi făcut de la lilieci la om printr-o gazdă intermediară, pangolinul. Chiar și așa, nu se exclude varinata în care virusul să se fi transmis direct de la lilieci sau chiar prin alimentele congelate.

Nu este neobişnuit ca patogenii respiratori la care se lucrează în laborator să îi infecteze pe cei care lucrează acolo. În mod normal, un agent patogen trece de la animal la om durează o perioadă până când îşi dă seama cum să devină din ce în ce mai eficace în transmiterea de la om la om. Nu cred că are sens din punct de vedere biologic“, spune Robert Redfield, fost director CDC.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT