Cele două seruri care oferă protecție împotriva tulpinilor Indiană și Britanică. Este necesară schema completă de vaccinare anti-COVID

Doze de vaccin scoase din congelator de o asistentă. Potrivit RoVaccinare, serurile care se administrează în România sunt eficiente împotriva variantelor SARS-CoV-2. Sursa Foto: HEPTA
  • Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea schemei întregi de vaccinare, este similară între tulpini, pe tulpina „indiană” B.1.617.2 fiind ușor mai scăzută, spun reprezentanții RoVaccinare.
  • Potrivit RoVaccinare, serurile care se administrează în România sunt eficiente împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Conform studiilor de până acum din Marea Britanie privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer BioNTech și Oxford AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva tulpinilor „Indiană” și „Britanică” a SARS-CoV-2.

Din informațiile primite din Marea Britanie, se arată că eficacitatea după administrarea regimului complet rămâne foarte ridicată împotriva spitalizării, indiferent de tulpină. Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea regimului complet, este similară între tulpini, pe tulpina Indiană” B.1.617.2 fiind ușor mai scăzută.

De asemena, eficacitatea după administrarea dozei 1 este relativ scăzută comparativ cu cea după regim complet de administrare, în special pe tulpina „Indiană” B.1.617.2.

Astfel, rămâne foarte importantă efectuarea rapelului pentru maximizarea protecției și păstrarea măsurilor de distanțare socială, purtarea măștii în zone aglomerate și celelalte reguli în vigoare, potrivit sursei citate.