• NHC a anunțat vineri o serie de modificări ale restricțiilor COVID din China.
  • China a raportat 14.761 de noi cazuri locale, în creștere de la 11.803 cu o zi înainte.
  • NHC a declarat duminică, într-o declarație, că situația prevenirii și controlului COVID a rămas gravă și complexă”.

China a raportat 14.878 de noi infecții cu COVID-19 pentru 12 noiembrie, inclusiv un număr record de noi cazuri zilnice în capitala Beijing, precum și în centrele de producție Guangzhou și Zhengzhou.

Noile cazuri au fost înregistrate în condițiile în care activitatea industrială din Guangzhou și Zhengzhou a fost perturbată de restricțiile menite să controleze focarele de infecție. Numărul de cazuri zilnice în China a crescut de la 11.950 la 11 noiembrie, a anunțat duminică Comisia Națională de Sănătate (NHC). Excluzând infecțiile importate, China a raportat 14.761 de noi cazuri locale, în creștere de la 11.803 cu o zi înainte.

Capitala Beijing a raportat un număr record de 235 de noi cazuri zilnice, față de 116 în ziua precedentă, au arătat datele guvernului local. Guangzhou, cu o populație de aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 3.653 de cazuri noi transmise local – de asemenea, un record istoric. Această cifră a crescut de la 3.180 de cazuri în ziua precedentă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Orașul Zhengzhou din provincia Henan, unde se află fabrica Foxconn, furnizor al Apple, a raportat un număr record de 2.642 de noi cazuri zilnice. Foxconn a declarat că își propune să reia producția completă în a doua jumătate a lunii noiembrie, după ce operațiunile au fost întrerupte din cauza măsurilor de prevenire a COVID.

Aceste recorduri au fost înregistrate, de asemenea, în contextul în care presa oficială a anunțat că lucrările de eliminare a ferestrelor pop-up” de pe aplicațiile de sănătate pentru smartphone-uri care împiedică oamenii să intre sau să se întoarcă în Beijing sunt în curs de desfășurare” și sunt în vigoare în multe locuri. Aplicația de sănătate necesită un test PCR negativ pentru a permite mobilitatea fără restricții.

NHC a anunțat vineri o serie de modificări ale restricțiilor COVID din China, atenuând unele măsuri privind călătoriile, carantina și blocarea afacerilor. NHC a declarat duminică, într-o declarație, că situația prevenirii și controlului COVID a rămas gravă și complexă”.

Este necesar să se mențină concentrarea strategică și să se facă în mod științific și precis munca de prevenire și control al epidemiei”, a spus acesta.