• Cinci medicamente au fost dezvoltate din câteva plante otrăvitoare.
  • Acestea au efecte benefice în ceea ce privește tratarea unor boli sau a unor simptome.
  • Toxinele dn care sunt alcătuite aduc diferite avantaje.

Știința s-a dezvoltat atât de mult, încât cinci medicamente au fost derivate din otrăvuri. Toxinele au fost folosite în scopuri medicinale, așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Substanțele chimice care sunt obținute din plante au un efect benefic asupra sănătății și pot fi folosite în diferite scopuri.

În ciuda faptului că unele plante și organisme produc toxine, oamenii de știință au găsit mai multe variante de a utiliza aceste toxine în medicină, în scopuri benefice. Mai exact, toxinele respective contribuie la îmbunătățirea vieții.

Cele cinci medicamente derivate din plante otrăvitoare, dar și din materiale naturale

Botox- medicamente împotriva migrenelor cronice

Este produsă de bacteria numită Clostridium botulinum și poate provoca botulism, o intoxicație alimentară ce poate pune viața consumatorului în pericol. Cu toate acestea, botoxul este extrem de eficient, dacă este folosit în cantități moderate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe lângă problemele de sănătate pe care le tratează, acesta este eficient și în ceea ce privește domeniul de beauty. Printre bolile pe care le tratează se numără: blefarospasmul (spasme ale pleoapelor), migrena cronică, vezica urinară hiperactivă, transpirația severă și distonia cervicală.


Tufos

Unele medicamente ce tratează problemele inimii sunt obținute din această plantă. Ritmul cardiac este menținut în parametri normali prin presiunea mai mică ce este exercitată asupra inimii.

Cu toate acestea, se poate ajunge și la otrăvire, iar simptomele includ: tensiune arterială scăzută, bătăi cardiace lente/iregulare, pierderea poftei de mâncare, vedere încețoșată și confuzie.


Henbane (Măselariță)- medicamente împotriva spasmelor

Acopolamina, atropină și hiosciamină sunt trei dintre alcaloizii descoperiți în henbane și sunt medicamente anticolinergice. Acestea duc la inhibarea sistemului nervos central și parasimpatic prin intermediul interferenței cu receptorii neuronali.

Medicamentele care au la bază henbana ajută la: ameliorarea spasmelor și a crampelor, ajută la relaxare și tratează anumite cazuri de otrăvire.


Planta de mac opiu- medicamente împotriva durerilor

Aceasta are un efect de „blocare” a durerii, deoarece semințele conțin opiacee, regăsită sub formă de alcaloizi naturali, iar morfina și codeina sunt cele mai cunoscute medicamente care se obțin din planta cu mac.

Cu toate acestea, riscul de a duce la dependență este extrem de ridicat, dovadă stând chiar epidemia de opioide din Statele Unite ale Americii.


Warfarină

Are efecte extrem de puternice în ceea ce privește coagularea sângelui. Tocmai din acest motiv, oamenii sunt îndemnați să își facă, în mod regulat, controale în acest sens.

Mai mult decât atât, warfarina este folosită, tot datorită efectelor în ceea ce privește coagularea sângelui, pentru a ucide rozătoarele, deoarece provoacă hemoragie internă.