• Teleman: Va fi o formă agreată la nivel european
  • Certificatul va fi disponibil în format digital și pe hârtie
  • Teleman: În acest sistem fiecare cetățean vaccinat va intra pe un site unde cu date de identificare va putea beneficia de un certificat care conține și un QRcode

Europa se pregătește să deschidă granițele pentru vacanțe. Italia a anunțat că primește turisși pe baza pasaportului anti-COVID.

Italia e cea mai lovită țară din UE din cauza pandemiei. Mai nou are și proteste violente din cauza oamenilor care nu mai suporta viața din prezent.

Guvernul vrea să dea drumul la economie și prim-ministrul Draghi spune ca din iunie oricine are pașaport de vaccinare poate merge acolo. Grecia a anunțat prima cp deschide sezonul vacantelor pentru cei cu vaccin anti-covid.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Problema e că pe românii vaccinați nu i-a informat nimeni cum pot să călătorească. În România, nu știe nimeni nimic despre pașaportul anti-vaccin.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizarii, Ciprian Teleman, a dezbătut subiectul la emisiunes ȘTIU, difuzată vineri de Aleph News.

„E un proiect e-health la care se lucrează. La acest sistem fiecare cetățean vaccinat va intra pe un site unde cu date de identificare va putea beneficia de un certificat care conține și un QRcode care va putea fi interogat de autoritățile unei țări.

Acest QRcode va interoga o bază de date credibilă cu date despre starea acelei persoane în raport cu COVID. Nu este un proiect complicat, STS a gestionat foarte bine campania de vaccinare, are stocate datele pe infrastructuri de capacitate foarte bună

Cu acest certificat din telefon poți face dovada stării tale de sănătate”, a explicat ministrul, la Aleph News.