• În regiunea Mongolia Interioară a fost raportat un caz de ciumă bubonică.
  • Bărbatul, cioban de meserie, este acum internat, se află în izolare, iar starea lui este stabilă.
  • Oficialii au emis un avertisment de gradul trei, care interzice vânătoarea și gătirea de animale care ar putea purta și transmite boala.

Autoritățile din China au înăsprit măsurile de precauție după ce un oraș din regiunea Mongolia Interioară a raportat un caz de ciuma bubonică, relatează BBC.

Este vorba despre un cioban din Bayannur, care a fost carantinat, iar acum starea lui este stabilă. Medicii nu știu, încă, cum s-a infectat bărbatul.

Oficialii au emis un avertisment de gradul 3, care interzice vânatoare de animale care ar putea să fie purtătoare de ciumă, dar și mâncatul acestora. Autoritățile au cerut oamenilor să raporteze orice caz suspect în acest context.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ciuma bubonică: fatală, dar tratabilă

Ciuma bubonică este un fenomen întâlnit periodic, în întreaga lume. În 2017, Madagascar-ul a avut peste 300 de cazuri.

În mai 2019, în Mongolia, doi oameni au murit din cauza ciumii bubonice după ce au mâncat carne crudă de marmotă.

Un reprezentant al Mongoliei la OMS a declarat atunci că rinichii și carnea crudă de marmotă ar fi fost un presupus remediu popular pentru sănătate.

Ciuma bubonică este greu de identificat în faza incipientă pentru că simptomele seamănă cu cele ale unei simple răceli și se manifestă abia după 3-7 zile. Medicii spun că un simptom care ar trimite cu gândul la ciuma bubonică este inflamarea ganglionilor limfatici.

Un medic infecționist de la spitalul Stanford a declarat că „Spre deosebire de situația din secolul XIV, acum știm cum se transmite această boală”.

„Acum știm cum să prevenim ciuma bubonică. De asemenea, știm și ce tratament să le administrăm pacienților care suferă din cauza ei”, a adauăgat medicul infecționist.

În secolul XIV, ciuma bubonică mai purta numele și de „Moartea neagră”. A cauzat aproximativ 50 de milioane de decese în Africa, Asia și Europa.

În 1665, în Londra, Marea Ciumă, cum i se spunea acolo, a ucis o cincime din locuitorii orașului. În secolul XIX, o epidemie de ciumă bubonică a ucis peste 12 milioane de oameni în China și India.