CNCAV: Rata de infectare cu COVID s-a dublat în multe state din Europa. Ţările cu cea mai mare creştere

harta europei cu cazurile de covid, vazuta pe un telefon. Europa a cunoscut o scădere a cazurilor de COVID în această primăvară. Foto: Hepta
  • Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene, atrage atenţia Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, marți dimineață, într-o postare pe Facebook.
  • Ţările cu cea mai mare creştere a ratei de infectare sunt Cipru, UK şi Olanda.

CNCAV ilustrează postarea cu grafice reprezentând incidenţa numărului de cazuri, din care reiese că rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene.

Rata de infectare în Europa, iunie vs. iulie 2021.

Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%.

Creşterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK şi Olanda.

Citește și Primul continent care a depășit 50 de milioane de cazuri de coronavirus

În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19 iulie, comparativ cu o lună în urmă.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare şi se reduce considerabil riscul de deces”, arată CNCAV.