La intrarea în magazin ai obligația să porți masca dacă ți se cere. Altfel nu ai voie să intri și asta nu înseamnă că eşti victima discriminării. Chiar şi în cazul în care ai o adeverinţă medicală care te scuteşte de la purtarea măştii. Este decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Cum s-a ajuns la această decizie

„De la reclamaţia unei persoane din Arad, care a spus faptul că paznicul unui magazin nu i-a permis accesul, pe motiv că nu purta mască de protecţie. Asta în condiţiile în care respectiva persoană avea o adeverinţă medicală care o excepta de la purtarea măştii. Prin urmare, arădeanul s-a adresat Consiliului, considerând că a fost discriminat şi pus ‘într-o situaţie umilitoare, faţă de alte persoane’. În plus, respectiva persoană spunea că a intrat în același magazin cu câteva săptămâni înainte şi nu a întâmpinat niciun fel de problemă”, a declarat Mircea Ivan, corespondent Aleph News.

Pe ce s-a bazat decizia CNCD

„Consiliul a ţinut cont de faptul că respectiva adeverinţă era emisă de medicul de familie, nu de un medic de medicina muncii. Mai mult, a dispus că adeverinţa de scutire nu are un regim special şi nu poate fi invocată într-un magazin aglomerat, unde e aproape imposibil să păstrezi distanţa fizică. Cel mult, documentul de scutire poate fi folosit la controalele folosite de poliţişti sau la locul de muncă”, a adăugat corespondentul Aleph News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN