- Comunicarea este unul dintre factorii esențiali în educarea copiilor.
- Principalul drog utilizat la nivel mondial rămâne Canabisul, urmat de Cocaină.
- 643 de capturi în România au fost făcute pe substanța MDMA.
- Radu Leca: Apar dependențe fizice și mentale din prima secundă în care drogurile intră în sistem
Accidentul de la 2 mai scoate la iveală o problemă gravă a României, de la vârste din ce în ce mai fragede, tinerii noștri consumă droguri, conform datelor de la Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Asta duce la tragedii și la pierderi de vieți, peste 6.000 de dosare sunt deschise în România pe consumul de droguri, o spune ministrul Justiției. Marcel Ciolacu îi dă mână liberă ministrului Cătălin Predoiu pentru a face curățenie în Poliția Română. Totuși, Cătălin Predoiu reacționează, spune că datoria lui este să se asigure că iese la iveală tot adevarul, iar accidentul din Vamă, „nu e decât un dramatic argument în plus pentru a susține această prioritate”.
Radu Leca: Apar dependențe fizice și mentale din prima secundă în care drogurile intră în sistem
Radu Leca, psiholog, susține că dependeța apare din prima secundă de la consumarea substanțelor interzise. „Apare dependețe fizice, dar și mentale încă din prima secundă în care drogurile ajung în sistemul uman, apar episoade lungi și extrem de puternice de anxietate și depresie”.
„Adolescenții merg pe ideea că, în conformitate cu realitatea lor virtuală în care locuiesc, aceste lucruri sunt absolut firești și le tratează ca sub o formă de absolut normală și naturală”, a adăugat Radu Leca.
Mulți tineri consideră ca ei au puterea de a controla ceea ce se întâmpla când sunt sub efectul substanțelor intezise, iar apoi apar diferite probleme. „Îi rog pe toți cei care se ocupă de combatere și de prevenție să ceară în scris cu număr de înregistrare, să facă cursuri în Germania, în Marea Britanie, în Elveția și în SUA, avem nevoie de profesioniști foarte bine pregătiți în țară pentru lupta cu drogurile”, a spus Radu Leca.
Citește și: