Cori Grămescu, antrenor de lifestyle și nutriție, a fost invitat la Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu la Aleph News.

Ce înseamnă să ținem dieta corectă, dar și care este etalonul de frumusețe al zilelor noastre? ”În general, avem o părere proastă despre noi. Imaginea noastră de sine nu este una plăcută”, mărturisește Cori Grămescu.

Cori Grămescu, despre femeile pe care le admiră: ,,Una este Elena Băsescu…”

Sunteți curioși să aflați care sunt femeile pe care Cori Grămescu le admiră și despre care susține că sunt adevărate ,,operă de artă”?

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

,,Sunt două femei pe care eu le admir din toată inima. Este Elena Băsescu care mi se pare că este o operă de artă – arată din ce în ce mai bine pe măsură ce înaintează în vârstă. Și mai este o domnișoară, este și antrenor, Maria Rece, realmente o operă de artă. Arată impecabil!”

C. Grămescu: ,,În România, avem foarte multe ingrediente naturale”

Dacă îți propui ca, de mâine, să-ți schimbi stilul alimentar, însă te gândești că asta te va costa mai mult, Cori Grămescu îți dă o veste bună: poți să mânânci sănătos fără să cheltui o avere! Mai exact, nutriționista face o paralelă între ceea ce înseamnă o alimentație ieftină, dar sănătoasă versus celebrele fonfleuri, nu întodeauna cele mai inspirate.

,,Mâncarea cu adevărat sănătoasă, deci nu vorbesc acum de fonfleurile bio și toate ifosele astea frumos ambalate, deci dacă mănânci legume, fructe, cereale integrale neprocesate, cărniță cât ne trebuie, pe care le poți găsi în piață. Cereale neprocesate, mă refer aici la hrișcă care este o cereală extrem de ieftină, orez, mei, sunt foarte bune, sunt bogate în proteine, țin foarte bine de foame, sunt foarte ieftine în primul rând.

Dacă începi cu fulgi de quinoa descântați cu lacrimi de zână bio și chipsuri de păstârnac copți la soare evident că poate să coste o mica avere. Mie mi se pare că noi, în România, avem foarte multe ingrediente naturale, ne bucurăm de o selecție de alimente foarte bună, nu cred că are sens să ne uităm înspre niște produse foarte exotice, dacă avem o restricție financiară.”

Cori Grămescu: ,,Graba, cea mai mare greșeală în orice dietă!”

,,Graba este cea mai mare greșeală când vine vorba de slăbit. Oamenii supralicitează complet ce-și imaginează că pot face în 2-3 luni de zile, și subevaluează înfiorător de tare ce li se poate realmente schimba sau ce li se poate întâmpla în 6-8 luni de zile. Eu tot timpul când încep să lucrez cu cliente noi, mai ales cele care nu mă urmăresc foarte mult, tot timpul le spun: „Mănâncă mai mult!” Prima lor reacție este: „Eu nu pot să mănânc atât!”

Eu aplic ceea ce se numește Volume eating, adică farfuria trebuie să aibă volum. Senzația de sațietate nu apare decât dacă stomacul atinge un anumit volum. Varianta cea mai deșteaptă este să atingi acel volum cu niște alimente care au puține calorii. Berea nu este OK, și nici ciorbița. Oamenii asociază ideea de mâncare cu ideea de înfometare. Trebuie să mâncăm mai mult!”

C. Grămescu: ,,Nu poți să te raportezi la tine doar ca la o carcasă”

Cori Grămescu critică atitudinea unor vedete din showbiz-ul românesc despre care susține că fac un titlu de glorie din ce și cât mănâncă, dar și din aspectul lor fizic.

,,Văd, hai să le zicem vedete, persoane cunoscute, ca să nu zic fătuțe cunoscute din showbiz care sunt vecine cu tulburările alimentare. Fac un titlu de glorie din cât de puțin mănâncă sau cât nu mănâncă. Mie mi se pare trist. Oricâte operații ți-ai face, dacă nu faci pace cu corpul tău, pe la vreo 30 de ani… Fiecare etapă a vieții are un sens. Nu ne putem petrece viața, gândindu-ne la fiecare frunză de salată. Nu poți să te raportezi la tine doar ca la o carcasă care produce diverse servicii pentru diverse persoane”, conchide Cori Grămescu.