Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 august. Al doilea deces raportat în Vietnam / Peste 17.7 milioane de îmbolnăviri, la nivel global

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 august. Al doilea deces raportat în Vietnam / Peste 17.7 milioane de îmbolnăviri, la nivel global

17.758.804 îmbolnăviri COVID-19 în întreaga lume

Conform Worldometers, în momentul de față, la nivel global, este raportat un total de 17.758.804 de îmbolnăviri, 682.999 de decese și 11.161.520 de persoane vindecate.

În Okinawa, Japonia, s-a declarat stare de urgență

Oficialii din Okinawa au declarat stare de urgență și le-au cerut oamenilor să rămână acasă timp de două săptămâni, relatează The Guardian.

Cazurile de coronavirus din această zonă a Japoniei se înmulțesc „exploziv”, spune guvernatorul Denny Tamaki.

Germania raportează 955 de cazuri noi de COVID-19

În Germania, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 209.653, după 955 de cazuri noi în 24 de ore, relatează The Guardian.

Numărul total de decese a ajuns la 9.148.

Medicii filipinezi îi cer președintelui să impună două săptămâni de carantină pentru că nu mai fac față

Medicii filipinezi au susținut o conferință de presă în care i-au cerut președintelui, Rodrigo Duterte, restricții mai aspre pentru că sunt copleșiți de situație, relatează The Guardian.

Cadrele medicale au cerut carantină pentru două săptămâni, mai ales în condițiile în care au avertizat că sistemul medical se va prăbuși în fața pandemiei.

Al doilea deces cauzat de coronavirus, în Vietnam

În cursul zilei de ieri a fost raportat primul deces din istoria Vietnamului, în contextul pandemiei. Azi, autoritățile confirmă al doilea deces, relatează The Guardian.

După 99 de zile în care Vietnamul nu mai raportase niciun caz nou de îmbolnăvire cu COVID-19, oficialii se confruntă cu un nou focar de infecție și al doilea deces.

Cei doi bărbați au murit într-un spital din Da Nang, un oraș vietnamez în care au fost înregistrate peste 100 de îmbolnăviri în ultimele 7 zile.

Bolsonaro le transmite brazilienilor că toți vor fi infectați cu COVID-19, la un moment dat

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, le-a transmis brazilienilor vineri că ar trebui să se obișnuiască cu ideea infectării: „Din nefericire, cred că fiecare dintre voi va fi infectat cu coronavirus la un moment da. De ce vă este frică? Înfruntați-l”.

În Brazilia, numărul total de decese a ajuns la 92.475, relatează The Guardian.

Exit mobile version