• Franța raportează 785 de cazuri noi de coronavirus.
  • Ministrul Sănătății din Danemarca anunță măsuri de combatere a pandemiei.
  • Restaurantele și barurile din cele mai cunosute insule grecești vor fi închise între 00:00 și 07:00, începând cu 23 august.
  • India a raportat 1.007 decese COVID-19 în 24 de ore.
  • Antonia Banderas a fost infectat cu COVID-19.
  • Sistemul de monitorizare COVID-19 din California a omis rezultatele a 300.000 de teste.

Franța raportează 785 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore

Autoritățile medicale din Franța au raportat 785 de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus, în 24 de ore, relatează The Guardian.

Conform Worldometers, Franța are un total de 197.921 de cazuri de COVID-19 la nivelul întregii țări.

Autoritățile din Franța nu au oferit informații despre vazurile înregistrate pe parcursul weekend-ului.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ministrul Sănătății din Danemarca anunță măsuri de stăpânire a pandemiei

Ministrul Sănătății din Danemarca informează că „virusul se întoarce” și va stabili măsuri prin care să stăpânească pandemia, relatează Associated Press.

„Vom interveni cu măsuri locale relevante nevoilor locale”, a declarat Magnus Heunicke, Ministrul Sănătății.

„Am luat această decizie pentru a evita o carantină a întregii țări”, a adăugat acesta.

Restaurante și baruri în Grecia, închise între 00:00 și 07:00

Grecia va închide restaurantele și barurile din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus, relatează The Guardian.

Mai mult, turiștii care vin din Suedia, Belgia, Spania, Olanda, Republica Cehă vor fi obligați să facă testul COVID. Dacă rezultatul va fi pozitiv, aceștia nu vor avea voie să intre în Grecia.

Zonele în care barurile și restaurantele vor fi închise între 00:00 și 07:00 sunt următoarele insule: Mykonos, Santorini, Corfu, Creta, Rhodos, Zakynthos și Kos.

Măsura va intra în vigoare pe 23 august.

India a raportat 1.007 decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Ministrul Sănătății din India a declarat că numărul total de morți COVID-19 a ajuns la 44.386, relatează The Guardian.

În ultimele patru zile, India a înregistrat peste 60.000 de infectări cu coronavirus, zilnic.

Ministrul Sănătății din California își dă demisia după ce sistemul de monitorizare COVID-19 a cedat

Dr. Sonia Angell a demisionat după ce sistemul de monitorizare a cazurilor COVID-19 a cedat, relatează New York Times.

Aceasta a demisionat în cursul zilei de duminică, după mai puțin de un an de când a fost pusă în această funcție.

Aceasta le-a trimis colegilor o scrisoare în care le-a spus că are „motivele ei pentru care a demisionat”, însă nu a precizat exact de ce.

Sistemul statului, prin care se monitorizau cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus a omis rezultatele a 300.000 de teste COVID.

Antonio Banderas, infectat cu coronavirus

Antonio Banderas și-a petrecut aniversarea de 60 de ani în izolare, fiind infectat cu coronavirus, relatează Daily Mail.

Actorul a declarat că-și va petrece izolarea citind, scriind și odihnindu-se pentru că se simte puțin mai obosit decât de obicei.

Cel puțin 97.000 de copii din SUA, testați pozitiv cu Covid-19 în ultimele două săptămâni ale lunii iulie

Rezultatele testelor a cel puțin 97.000 de copii din Statele Unite au fost pozitive în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, arată un raport al Academiei Americane de Pediatrie. 

Datele spun că cel puțin 338.000 de copii s-au infectat de la începutul pandemiei, ceea ce înseamnă că peste un sfert au fost testați pozitiv în doar cele două săptămâni.

Raportul vine în timp ce părinții și liderii educației se confruntă cu provocările redeschiderii școlilor, deoarece numărul de cazuri continuă să crească în anumite părți ale țării.

9 noi cazuri apărute la liceul din Georgia ale cărui holuri aglomerate au fost virale pe social media

Un liceu redeschis în Georgia, care a atras atenția națională după ce pe internet au apărut imagini cu holurile sale aglomerate, a înregistrat cel puțin nouă cazuri de coronavirus în ultima săptămână.

În urma rezultatelor, North Paulding High School va trece la predare online pentru cel puțin următoarele două zile, timp în care școala este dezinfectată, iar oficialii evaluează situația.

„În acest moment, știm că au fost șase elevi și trei angajați care au fost la școală săptămâna trecută“, a spus Gabe Carmona, directorul liceului din Dallas, într-o scrisoare adresată părinților și tutorilor elevilor școlii, în care aceștia erau încurajați să verifice temperatura copiilor lor de două ori pe zi și să fie atenți la eventualele simptome. 

Scrisoarea nu a menționat, însă, nimic despre distanțarea socială sau purtarea măștilor, despre care școala a spus că sunt încurajate, dar nu obligatorii.

Folosiți testele rapide, dar folosiți-le cu atenție, spune guvernatorul din Ohio după un rezultat fals-pozitiv

Guvernatorul Mike DeWine, din Ohio, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, apoi negativ și, din nou, negativ săptămâna trecută, a spus că experiența sa nu ar trebui să fie motivul pentru care oamenii să creadă că „testarea nu este de încredere sau nu funcționează“.

DeWine a avut rezultatul pozitiv atunci când a fost testat înainte ca președintele Trump să ajungă în Ohio pentru apariții în campanie. Testul respectiv a fost unul rapid. Aceste teste, deși rapide și convenabile, sunt cunoscute a fi mai puțin exacte decât testele PCR, care au fost folosite când guvernatorul a fost retestat. Toate cele trei teste PCR au fost negative, confirmând faptul că guvernatorul nu este infectat.

„Dacă vorbim despre testele rapide, trebuie să fiți foarte atenți cum le folosiți, cu siguranță am văzut asta după experiența mea“, a spus guvernatorul DeWine.  El a menționat duminică faptul că testele rapide funcționează mai ales ca teste de screening, oferind o indicație preliminară rapidă care poate fi confirmată ulterior prin teste PCR mai exacte, dar care oferă rezultatul mai lent.

Kansas City, o potențială zonă de risc, are nevoie de ajutor federal pentru a face față, spune primarul

La fel ca multe comunități, Kansas City a avut o perioadă grea în ultima vreme și situația va deveni mai rea dacă Congresul și Casa Albă nu pot ajunge la un acord privind mai multe ajutoare, a spus duminică primarul orașului, Quinton Lucas.

Dr. Deborah Birx, coordonatorul medical desemnat de Casa Albă pentru criza COVID-19, a numit recent Kansas City drept una dintre cele 10 zone de risc din întreaga țară din cauza datelor îngrijorătoare privind rezultatele testelor. Numărul zilnic al cazurilor a scăzut, dar orașul se confruntă cu întârzieri ale rezultatelor la teste de până la două săptămâni, ceea ce le face aproape inutile în gestionarea extinderii răspândirii bolii.

Ce va fi nevoie pentru a rezolva problema? „Bani“, a spus Lucas duminică: „Avem nevoie de mai multe resurse pentru a face mai multe testări, pentru a avea teste mai rapide“.

Sistemul tău imunitar poate deja să recunoască coronavirusul

În urmă cu opt luni, noul coronavirus nu era cunoscut. Dar pentru unele celule imune umane, e deja ceva familiar.

O serie de studii recente au arătat că o mare parte din populație – în unele locuri fiind vorba de 20-50% din oameni – poate avea celule imune numite celule T care recunosc noul coronavirus în ciuda faptului că nu l-au întâlnit niciodată.

Prezența acestor celule T a intrigat experții, care spun că este prea devreme să se spună dacă celulele vor juca un rol util, dăunător sau complet inutil împotriva coronavirusului.

Franța impune purtarea măștilor în aer liber, în zonele aglomerate, de azi

Franța impune o nouă măsură – ca oamenii să poarte măști de protecție în aer liber, în zonele aglomerate din Paris și în alte orașe importante, începând de luni, în contextul în care numărul infecțiilor cu coronavirus crește cu cel mai rapid ritm, după ce o carantină națională s-a încheiat la mijlocul lunii mai.

Țara reușise să țină numărul de infecții sub control, dar efectele negative ale pandemiei s-au întors, în Franța înregistrându-se 2.288 de cazuri noi de Covid-19 vineri – a treia zi consecutivă de creștere. În regiunea Paris Ile-de-France, rata infecțiilor a atins vineri 2,4%, comparativ cu media națională de 1,6%.

În efortul de a evita răspândirea virusului, măștile vor fi acum obligatorii pentru persoanele de peste 11 ani în zonele aglomerate, de la paradisurile turistice Saint Tropez și Biarritz până la râul Sena din Paris , Montmartre și alte zone populare, precum și în piețele din aer liber și în suburbiile aglomerate din Paris.

Dacă nu vor respecta măsura, poliția îi va sancționa pe cetățeni cu o amendă de 135 de euro, iar asta se va întâmpla cel puțin timp de o lună la Paris.

Sursă foto: Profimedia