• Guvernul Poloniei ia în calcul restricții pentru anumite regiuni ale țării.
  • Franța a raportat peste 1.300 de cazuri noi, a treia zi la rând.
  • Doctorul Fauci afirmă că am putea avea un vaccin până la finalul anului 2020.
  • OMS avertizează că efectele pandemiei vor fi resimțite „zeci de ani de acum înainte”.
  • Hong Kong amână alegerile din 6 septembrie.

Guvernul Poloniei ia în calcul noi restricții pentru anumite regiuni ale țării

Decizia a fost luată în urma unui nou record de îmbolnăviri noi: aproximativ 600 de cazuri în 24 de ore. Polonia a ajuns la un total de cazuri COVID-19 de 45.688, conform Worldometers.

„Restricțiile s-ar putea aplica doar anumitor zone, mai ales acelea care au cele mai mari probleme când vine vorba despre creșterea numărului de îmbolnăviri”, a declarat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Din totalul de cazuri noi, 227 au fost raportate în Silezia, relatează The Guardian.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Franța a raportat peste 1.300 de cazuri noi, a treia zi la rând

Franța se confruntă cu 1.346 de cazuri noi de coronavirus, vineri 31 iulie 2020. Totalul numărului de îmbolnăviri ajunge la 187.919, relatează The Guardian.

Ultima oară când Franța se confrunta cu un număr atât de mare de cazuri era în luna aprilie.

În ultimele 24 de ore, 11 persoane au murit din cauza virusului.

Doctorul Fauci afirmă că am putea avea un vaccin până la finalul anului 2020

Medicul infecționist de top al Americii a spus în cadrul unei audieri la Washington că este „precaut-optimist” în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin „eficient și sigur” până la finalul anului 2020, relatează The Guardian.

„Sperăm că spre final de toamnă și început de iarnă să avem acces la un vaccin despre care putem spune că este sigur și eficient. Nimeni nu poate garanta aceste două caracteristici ale vaccinului până nu va fi testat, însă suntem precaut-optimiști că despre succesul acestuia”, a declarat medicul infecționist Fauci.

„Sper că Rusia și China testează vaccinul înainte să-l administreze oamenilor. Nu cred că alte țări vor dezvolta un vaccin înaintea noastră, astfel încât să depindem de ele pentru a-l obține”, a adăugat Fauci.

OMS avertizează că efectele pandemiei vor fi resimțite „zeci de ani de acum înainte”

În cursul zilei de azi, oficialii OMS au avertizat că efectele pandemiei se vor simți pe termen lung, relatează The Guardian.

„Este trist dacă ne gândim că în urmă cu șase luni, când mi-ați recomandat să declar că pandemia este o urgență de sănătate publică de interes internațional, ne cofruntam cu mai puțin de 100 de cazuri și niciun deces în China”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, liderul OMS.

„Pandemia este un fenonem care are loc o dată la un secol și este o criză de sănătate, prin urmare, efectele ei vor fi resimțite zeci de ani de acum înainte”, a adăugat acesta.

Liderul OMS a transmis și că „deși se lucrează la un vaccin COVID-19 într-un ritm extrem de rapid, ar trebui să învățăm să trăim cu virusul și să luptăm cu ajutorul instrumentelor pe care le avem la îndemână”.

Grecia menține izolarea taberelor de migranți până la 31 de august

Deși este o decizie controversată, grecii nu ezită să prelungească izolarea și carantina taberelor de migranți până la 31 august.

Grecia are în prezent un total de 203 decese de coronavirus, relatează The Guardian, iar în taberele de migranți nu a fost raportat niciun deces.

Hong Kong amână alegerile din 6 septembrie

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus, Guvernul din Hong Kong anunță că va amâna alegerile din 6 septembrie cu un an.

Se aduc acuzații că pandemia a fost folosită drept pretext pentru elimina democrația, relatează The Guardian.

Cazurile globale de Covid-19 au depășit numărul de 17,4 milioane

Numărul cazurilor globale de coronavirus este de 17,476,105, potrivit tracker-ului universității Johns Hopkins.

Primele cinci țări cu cele mai multe infecții raportate în ultimele 24 de ore:

Statele Unite – 4.487.987

Brazilia – 2.610.102

India – 1.582.028

Rusia – 832.993

Africa de Sud – 482.169

China raportează peste 100 de cazuri noi de Covid-19 pentru a treia zi la rând

China a înregistrat 127 de cazuri noi de coronavirus, a anunțat Comisia Națională de Sănătate, vineri dimineață.

Printre noile cazuri, 123 au fost transmise local, 112 fiind confirmate în extremitatea vestică a Xinjiangului, iar restul în provincia de nord-est Liaoning.

Statul australian Victoria depășește numărul 10.000 de cazuri Covid-19

Statul australian Victoria a raportat vineri 672 de cazuri noi de coronavirus și opt decese, potrivit premierului de stat Daniel Andrews. Numărul total de infecții din Victoria, al doilea stat cel mai populat din Australia, se ridică acum la 10.577, cu 112 decese, potrivit lui Andrews, scrie CNN.

Mexic, a treia țară cea mai afectată de coronavirus

În ultimele 24 de ore, Mexicul a înregistrat 639 de noi decese de coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate de contaminare a ajuns joi la 416.179, în creştere cu 7.730 faţă de miercuri, potrivit autorităţilor. Astfel, Mexicul depășește Marea Britanie la numărul de morți Covid-19.

Vietnam raportează 45 de cazuri noi în Danang

Vietnam a raportat 45 de noi infecții cu coronavirus în orașul Danang, marcând cel mai mare salt de cazuri. Ministerul Sănătății a trimis mai mulți experți în sănătate în centrul orașului pentru a combate focarul.

Cazurile recent confirmate în Danang au ridicat numărul total de infecții în Vietnam la 509, fără decese.

Soţia preşedintelui brazilian şi un ministru, testaţi pozitiv pentru COVID-19

Soţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro şi unul dintre miniştrii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit unui comunicat oficial difuzat joi, scrie Reuters.

Asta se întâmplă la doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a declarat că a fost testat negativ după săptămâni de carantină.