Numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID-19 a trecut de 3 milioane, potrivit datelor publicate sămbătă de Universitatea Johns Hopkins, conform Deutsche Welle. Virusul, care a apărut la sfârșitul anului 2019 în China, a infectat peste 100 de milioane de persoane.

Peste 1 milion de oameni au murit de la jumătatea lunii ianuarie și până acum, când numărul celor decedați a atins o nouă bornă. Au fost necesare opt luni pentru a ajunge la 1 milion de morți și mai puțin de patru luni după aceea pentru a ajunge la al doilea milion.

Decesele provocate de COVID-19 au continuat să crească, în ciuda campaniilor de vaccinare care se află în desfășurare de câteva luni. Cu toate acestea, țările bogate au fost criticate pentru monopolizarea dozelor de vaccin, în timp ce țările cu populații mari, precum India și Brazilia, se luptă să reducă numărul de infectări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate că numărul deceselor se bazează pe cifrele furnizate de agențiile guvernamentale din întreaga lume, se crede că valoarea reală este semnificativ mai mare, din cauza puținelor teste care se efectuează și a numeroaselor decese înregistrate în primele luni ale pandemiei și neraportate corespunzător.

Cazurile și decesele la nivel mondial continuă să crească, dar nu în același ritm în toate țările

Spre exemplu, Marea Britanie și Portugalia, care anterior au fost afectate de numărul mare de infectări, au reușit să țină situația sub control, ba chiar să renunțe la unele restricții sanitare. Alte țări au fost afectate de noile variante ale virusului, mai contagioase, cum ar fi tulpina B117 descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

India, cu o populație de peste 1,3 miliarde de persoane, a raportat joi un record de 200.000 de noi infectări înregistrate în 24 de ore. Germania, care a fost lăudată în primele luni ale pandemiei pentru gestionarea crizei, a raportat aproape 30.000 de cazuri noi joi.

Brazilia a fost, de asemenea, afectată puternic de pandemie. Țara a înregistrat un total de 361.884 decese provocate COVID-19, cu o rată de aproximativ de 4.000 de decese zilnice.