• Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat, luni, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus vor fi valabile pe întreg teritoriul ţării.
  • Interzicerea participării la adunări publice este una dintre măsuri.
  • Bilanţul în ţară este de 463 de morţi şi 9.172 de cazuri de infecţii, a declarat luni seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

ACTUALIZARE 11:45: Măsurile impuse în închisorile din Italia pentru a preveni extinderea focarului de coronavirus, cel mai mare din afara Chinei, au aprins tensiuni în rândul deținuților din toată țara.

Până luni, au fost raportate proteste în 27 de închisori din țară și șase persoane au fost pronunțate moarte după ciocnirile de duminică la penitenciarul Saint Anna din Modena, într-una dintre așa-numitele „zone roșii” aflate în carantină în Italia. 

Un român a evadat din închisoarea din Foggia

Un român arestat în urmă cu un an în Sala Consilina se numără printre deținuții care luni au reușit să scape din închisoarea Foggia. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani arestat de carabinieri în noaptea de 14 spre 15 martie 2019, pe autostrada A2 Mediterane, în urma unei tentative de furt, în Lagonegrese.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Românul se află printre cei 23 de prizonieri care au reușit să scape luni, în timpul revoltei  în care au fost implicați 250 de deținuți care au protestat împotriva restricțiilor privind discuțiile cu rudele, din cauza epidemiei de coronavirus.

În total, 64 de prizonieri au evadat luni, polițiștii italieni reușind să prindă 41 dintre ei, scrie ondanews.it.


Prim-ministrul Giuseppe Conte a spus că oamenii vor avea voie să circule doar pentru a se duce la serviciu sau pentru urgenţe personale.

Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marţi, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societăţii.

Sâmbătă au fost impuse măsuri de carantină în nordul Italiei. Astfel, cel puţin 16 milioane de persoane au fost blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

Italia, cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus, a raportat o creştere accentuată a infecţiilor. Aceste cifre au determinat guvernul de la Roma să ia măsuri drastice şi să impună carantină pentru 15 regiuni din nordul ţării.

463 de morți și 9.172 de persoane infectate în Italia

Bilanţul actual este de 463 de morţi şi 9.172 de cazuri de infecţii, a declarat luni seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă, citat de publicaţia Il Fatto Quotidiano.

În total, până acum s-au vindecat 724 de persoane.

Italia devine astfel a doua cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus, după China.
Vârsta medie a persoanelor decedate de Covid-19 în Italia este de 81,4 ani, iar peste 60% dintre victime aveau cel puţin alte trei boli cronice, arată un studiu efectuat de Institutul Superior de Sănătate.

Citiți și: România suspendă zborurile spre și din Italia

Imagini tulburătoare într-un spital din Italia cu pacienți infectați cu coronavirus. De ce o parte din bolnavi sunt așezați pe abdomen

Foto: Profimedia Images