• Un raport secret al serviciilor de informații a concluzionat că virusul care a declanșat pandemia provine probabil dintr-un laborator chinezesc, dar nu face parte dintr-un program de armament.
  • Alte patru agenții americane susțin în continuare că este probabil să fie rezultatul unei transmisii naturale.
  • Alte două rămân oficial nehotărâte.

Virusul COVID-19 s-a scurs cel mai probabil dintr-un laborator din Wuhan, potrivit Departamentului american al Energiei.

Într-un raport consultat de Wall Street Journal, agenția americană a declarat că virusul nu a fost creat ca parte a unui program de înarmare. Dat recent Casei Albe și membrilor Congresului, raportul actualizat marchează o schimbare în poziția departamentului cu privire la modul în care a apărut virusul. Anterior, acesta declarase că este nehotărât” cu privire la modul în care a apărut COVID.

Împreună cu Departamentul pentru Energie, FBI consideră, de asemenea, că o scurgere de laborator este cea mai probabilă sursă a virusului, însă departamentul a adăugat că face această apreciere cu încredere scăzută”, în comparație cu FBI, care a ajuns la concluzia sa cu încredere moderată” în 2021.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Alte patru agenții americane susțin în continuare că este probabil să fie rezultatul unei transmisii naturale. Alte două rămân oficial nehotărâte.

Raportul a fost realizat în lumina unor noi informații, a unui studiu suplimentar al literaturii academice și a consultării cu experți din afara guvernului”, potrivit Wall Street Journal.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, a declarat că există încă o varietate de opinii” pe această temă. el a declarat duminică pentru CNN că președintele Joe Biden a cerut în mod repetat comunității de informații să încerce să afle cât mai multe informații despre cum a început pandemia.

Președintele Biden a cerut în mod special ca laboratoarele naționale, care fac parte din Departamentul de Energie, să fie implicate în această evaluare, deoarece dorește să folosească toate instrumentele la îndemână pentru a putea afla ce s-a întâmplat aici”, a spus Sullivan.