• Elveția ar putea să nu mai trateze bătrânii care au COVID-19
  • Spania propune o stare de urgență ce durează până în mai 2021
  • Restaurantele se vor închide la ora 18 în Italia
  • Angela Merkel: Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa

Coronavirusul a lovit puternic în inima Europei, iar măsurile de restricționare sunt anunțate rând pe rând de fiecare țară. Nimeni nu vrea să se întoarcă în carantină, dar Australia a anunțat că a învins virusul după 111 zile de izolare la Melbourne. Să fie asta singura soluție?

În Elveția, țară care se confruntă cu un număr record de infectări – peste 17.000 în weekend, se vorbește despre raționalizarea resurselor medicale ca pe timp de război. În acest scenariu negru, medicii ar putea refuza reanimarea persoanelor prea bătrâne sau prea bolnave. Ceva asemănător s-a petrecut în primăvară în regiunea italiană Lombardia, când medicii au fost copleșiți de numărul imens de cazuri.

În Italia, restaurantele vor fi închise la ora 18, după care este interzis mâncatul în public. În Spania, circulația persoanelor pe timp de noapte devine interzisă. Premierul Pedro Sanchez vrea să declare starea de urgență direct pe 6 luni, până în aprilie 2021.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Așa au reacționat spaniolii când au auzit de carantina de noapte. Cenușăreasa ar fi amendată în aceste vremuri.

Cu peste 10.000 de cazuri noi pe zi în ultima perioadă, și Polonia pregătește o nouă perioadă de carantină, dacă virusul nu va da înapoi până vineri. Circulația va fi permisă doar pentru strictul necesar, iar elevii vor învăța online. Și cehii pregătesc restricții noi după ce au închis școlile, restaurantele și anumite magazine.

Ce e mai rău nu a trecut, avertizează cancelara Germaniei, Angela Merkel. „Ne așteaptă luni foarte grele. Iar lucrurile nu mai pot continua așa”, a spus ea într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator. Merkel vrea să renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare.