• „Tripla epidemie” cu care se confruntă Franţa, de Covid, bronşiolită şi gripă, este „complet fără precedent” .
  • Vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi, faţă de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creştere de 46%.
  • La aceeaşi dată, în 2021, numărul de cazuri a fost puţin sub 40.000.

Tripla epidemie” cu care se confruntă Franţa, de Covid, bronşiolită şi gripă, este complet fără precedent” .

Vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi, faţă de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creştere de 46%. La aceeaşi dată, în 2021, numărul de cazuri a fost puţin sub 40.000, relatează Le Figaro.

Mai mult de 1.000 de pacienţi sunt acum internaţi în fiecare zi în spital din cauza Covid-19, faţă de puţin peste 800 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Reapariţia epidemiei a venit, prin urmare, mai devreme în acest an.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-Covid-19: Vă ia 5 minute şi vă va proteja, va limita riscurile de complicaţii şi spitalizare” .

De altfel, presa a scris de vineri despre alerta de sănătate publică din Franţa, din cauza ,,triplei epidemii” fără precedent – Covid, gripă, bronşiolită -, cu evoluţie incertă.

Cel puţin 90 la sută din populaţia lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilenţa este în scădere.

Scăderea vigilenţei lasă uşa deschisă pentru apariţia unei noi variante care s-ar putea răspândi şi ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferinţă de presă.