• Pele”nu mai răspunde la tratament.
  • Starea de sănătate a legendei s-a înrăutățit.
  • Triplul câștigător al Cupei Mondiale a fost internat marțea trecută la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată.

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento „Pele”, spitalizat la Sao Paulo, a fost transferat, deoarece nu mai răspunde la tratamentul în lupta cu cancerul, potrivit unor informații din Brazilia, țara sa natală, scrie Mirror.

Potrivit sursei citate, Pele nu mai răspunde la chimioterapie, iar medicii au decis să-l mute în salonul pentru îngrijire paliativă” al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo. În acest moment, Pele nu mai primește un tratament specific, dar îi sunt administrate medicamente pentru a nu mai avea dureri.

Anterior, conducerea spitalului din Sao Paulo a anunțat că Pele este tratat pentru o infecție respiratorie și se află în stare stabilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ultimul pas înainte de finalul vieții

Îngrijirea paliativă este acordată pacienților aflați în situație gravă, pentru care tratamentul nu mai funcționează, și este considerat ultimul pas înainte de finalul vieții.

Pele a fost internat marțea trecută la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată.

Pele a precizat că este vorba doar despre un control de rutină. Legenda fotbalului brazilian le-a mulțumit autorităților din Qatar, care i-au proiectat chipul pe o clădire, alături de mesajul Fă-te bine cât mai repede” .

„Prieteni, sunt în spital pentru controlul lunar. Este mereu plăcut să primesc mesaje pozitive. Mulţumesc Qatarului pentru acest omagiu şi le mulţumesc tuturor celor care îmi transmit energie pozitivă” , a scris el pe Facebook.

Pele a fost operat în 2021 de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină.

Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.