Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator. Acesta se află printre cele 6 persoane intoxicate cu fum care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„La momentul apelului la 112, au fost alertate chipaje de la Detașamentul Slatina și a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La sosirea primelor echipajelor incendiul se manifesta cu degajare mare de fum la parterul clădirii. Acea sală a fost inundată cu fum. Toate persoanele au fost evacuate. Există echipe care verifică toate încăperile. Au fost evacuați 36 de pacienți”, a declarat Lt. Alin Băsășteanu pentru Aleph News.

Șase pacienți nu au leziuni sau suferă doar de atac de panică, a declarat Dr. Florin Popa, purtător de cuvânt SJU Slatina.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Opt spitale au ars în ultimele luni

14 noiembrie 2020, Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală, scrie Digi24.

22 noiembrie 2020, Spitalul CFR din Cluj-Napoca

Un incendiu a izbucnit într-o baie din secția Interne, fiind inundat cu fum etajul 1 al corpului Interne. 3 pacienți au fost evacuați, iar alții au fost relocați în saloane de către personalul medical. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incendiu.

4 decembrie, secția ATI a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureș

O priză a luat foc în secția ATI a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureș. Incendiul a fost stins de angajații spitalului înainte de sosirea pompierilor, relatează Mediafax.

25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași

Un incendiu a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, cu degajari de fum pe hol, potrivit ISU Iași. Două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic au intervenit la fața locului. 18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale au fost evacuați din pavilionul 1 bărbați, iar un bărbat de 33 ani, semiconștient, prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, după ce o saltea de pat a ars. După efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat.

2 ianuarie 2021, Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Un incendiu a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman la începutul acestui an. Angajații au evacuat 7 pacienți, iar pompierii au evacuat 10 pacienți. Conform ISU Neamț, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

6 ianuarie 2021, secția COVID a Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, Timiș

Incendiul ar pornit de la o țigară, conform reprezentanților spitalului. Un pacient cu boli psihice, bolnav de COVID-19, ar fi fumat în interiorul salonului în care era internat. Acesta a amenințat, în repetate rânduri, că dacă nu este lăsat să fumeze în interior își va lua viața. Din fericire, nu au existat victime.

29 ianuarie, Institutul pentru Boli Infecțioase Prof. Matei Balș

Bilanțul deceselor după incendiu a ajuns la 19, ultima persoană fiind un bărbat în vârstă de 65 de ani.

8 martie, Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Un incendiu a izbucnit la începutul lui martie la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 3 cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al clădirii și au suferit fracturi la membrele inferioare. Alte zeci de persoane au fost evacuate. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient care avea în salon o brichetă. 41 de pacienți au fost evacuați în timpul incendiului.