• Un nivel crescut de acizi grași Omega-3 în organism poate crește speranța de viață.
  • Cristian Mărgărit este nutriționist și îți spune de ce este bine să consumi alimente care conțin Omega-3.

Mănâncă sănătos ca să trăiești mai mult! Un nivel crescut de acizi grași Omega-3 în organism poate crește speranța de viață cu aproape cinci ani. Asta este concluzia unui studiu efectuat de cercetători spanioli.

Cristian Mărgărit este nutriționist și îți spune de ce este bine să consumi alimente care conțin Omega-3.

„Alimentația omului modern din păcate nu mai conține suficienți acizi grași de tip Omega3 ceea ce influențeză la adulți, în primul rând, inflamația, aparatul cardiovascular, dar și sănătatea creierului. Inclusiv depresia poate să aibă drept cauză o lipsă de Omega-3”, spune Cristian Mărgărit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Cele mai bogate alimente în Omega-3

Oamenii de știință au folosit date privind nivelurile de acizi grași din sânge de la aproximativ 2.250 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Nivelurile acizilor Omega-3 din sânge sunt un predictor la fel de bun al mortalității ca fumatul. Însă și gustul este important. Nu toată lumea consumă alimente în funcție de beneficiile lor.

Cele mai bogate alimente în Omega-3 sunt peștele oceanic și fructele de mare. Nutriționistul îți recomandă să le gătești la temperaturi cât mai mici. Însă dacă nu ești fan pește, poți consuma anumite nuci, semințele de in, de cânepă sau ouă.