• Filmul „Contagion“ ar fi influențat conceperea strategiei de vaccinare din Marea Britanie
  • Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, a dezvăluit că filmul a fost sursă de inspirație în planificarea campaniei de vaccinare

Matt Hancock a dezvăluit că filmul „Contagion“, apărut în 2011, despre impactul unei pandemii asupra societății, a fost o sursă de inspirație pentru el în planificarea programului de vaccinare împotriva coronavirusului, scrie The Guardian.

Hancock și-a dorit ca echipa sa să țină cont de acțiunea din film pentru a se asigura că sunt procurate suficiente doze de vaccin pentru populație, astfel încât fiecare adult să primească ambele doze ale serului.

În film, momentele de stres maxim asociate programului de vaccinare nu apar înainte ca acesta să fie derulat, ci abia după, când se ivesc disputele despre cine ar trebui să-l primească prioritar“, spune el.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ministrul britanic spune că guvernul a cerut părerea specialiștilor din timp în privința priorității de vaccinare înainte de a demara programul de imunizare.

În plus, Hancock ar fi fost extrem de impresionat de o scenă în care o loterie bazată pe date de naștere este folosită pentru împărțirea rațională a vaccinului – nu ca o rețetă politică, ci ca o indicație a cât de prețios ar fi vaccinul.

Campania de vaccinare din Marea Britanie nu a fost în niciun caz construită pe modelul epidemiologic vizionat într-un film, însă a fost una din sursele de inspirație“, a spus o sursă.