• Dieta ideală este una echilibrată între legume și alimente de origine animală
  • Încălzirea uleiului provenit din plante crește colesterolul
  • Dacă urmăm o dietă vegetariană, trebuie să o suplimentăm cu vitamine

Cât de sănătos mâncăm? Dieta vegetariană este tot mai preferată de oameni la nivel global. Uleiurile vegetale conțin substanțe care sunt esențiale pentru organism, iar calitățile acestora sunt recunoscute de specialiști. Experții susțin că uleiurile vegetale trebuie să constitue jumătate din dieta noastră.

„Dacă vrem să urmăm o dietă vegetariană, trebuie, prima dată, să ne documentăm, pentru că nu o să avem un aport de vitamina B. Corpului îi este necesar un aport mare de vitamina B pe care o putem lua doar din carne. Deci, dacă urmăm o dietă vegetariană, trebuie să ne suplimentăm dieta cu vitamine. În al doilea rând, este benefic să mâncăm și carne, totodată, și legume. Trebuie să fim echilibrați”, declară Alex Strugari, chef bucătar.

Chiar dacă legumele sunt importante în dieta noastră de zi cu zi, nu trebuie să ignorăm și produsele de origine animală. Dieta ideală, echilibrată între carne și legume, este asociată cu o sănătate mintală și o funcționare cognitivă mai bună. Datorită vitaminelor pe care le găsim doar în carne, trebuie să includem și acest aliment în meniul nostru pentru a avea o dietă corespunzătoare. Cu toate acestea, nu trebuie să facem abuz.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Citește și