• Cum putem să ne dăm seama că fructele sunt pline de substanțe chimice?
  • Uneori este dificil să alegi fructe sănătoase fără substanțe chimice, deoarece mulți producători și vânzători tratează fructele pentru a le păstra proaspete și atractive cât mai mult timp posibil.
  • Este foarte important să știm să alegem fructe coapte, proaspete, care nu au fost tratate cu substanțe chimice. 

Majoritatea fructelor și legumelor pot fi păstrate timp de cel puțin câteva săptămâni, dacă condițiile sunt potrivite. Până la aproximativ 10% din fructele și legumele noastre „proaspete” au provenit din străinătate.

Fructele sunt refrigerate cât mai repede posibil după recoltare, astfel încât să se deterioreze mult mai lent. Dar oare noi cum putem să ne dăm seama când acestea sunt pline de substanțe chimice?

Banana

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Bananele sunt fructe populare și ieftine, care sunt disponibile în magazine pe tot parcursul anului. Consumul de banane este foarte bun pentru sănătate, așa că mulți oameni le cumpără.

Pentru a alege banane proaspete și sănătoase, fără substanțe chimice, trebuie să acordați atenție aspectului lor. Dacă coaja fructului este galbenă, dar tulpinile sunt încă verzi, atunci înseamnă că au fost tratate cu substanțe chimice.

Bananele coapte și proaspete au o culoare galbenă atractivă, coaja netedă impecabilă, fără urme. Ele pot avea mici pete negre sau maro închis la suprafață. Când fructul este stors, se simte moliciunea acestuia.

Înainte de a mânca fructele, trebuie să le clătiți sub jet de apă timp de câteva minute pentru a elimina toate substanțele nocive.

Avocado

Sezonul de avocado începe în mai și iunie, așa că în acest moment fructele pot fi achiziționate la un preț accesibil. Datorită transportului pe distanțe lungi, fructele coapte sunt ușor de zdrobit, așa că comercianții folosesc adesea substanțe chimice pentru a le păstra proaspete înainte de a ajunge la consumator. 

Atunci când alegeți un avocado, trebuie să acordați atenție aspectului său. Dacă are o culoare saturată strălucitoare și o textură prea densă, înseamnă că nu este coaptă în mod natural. Este pur și simplu tratat cu substanțe chimice pentru o maturare mai rapidă.

Gustosul și naturalul avocado ar trebui să aibă o piele strălucitoare. Când se presează pe fruct, acesta ar trebui să aibă o structură moale, dar destul de densă. Dacă un avocado conține substanțe chimice, va avea un gust destul de amar.

Mulți oameni cred că gustul neplăcut se datorează faptului că decojesc fructele prea aproape de coajă. Cu toate acestea, dacă avocado este copt și proaspăt, atunci miezul și chiar o treime din coajă nu va fi amar.

Fructele fără substanțe chimice au un gust intens.

Mango

Mango este adesea tratat cu substanțe chimice nocive pentru a-și menține prospețimea și aspectul atractiv. Fructele, atunci când sunt expuse la stimulente, se coc adesea neuniform.

Mango, tratat cu chimicale, nu are miros, are coaja închisă la culoare și un aspect nu foarte atrăgător. Fructele sănătoase trebuie să fie suficient de moi, dar să rămână elastice sub presiune. Au o aromă puternică, dulce de uleiuri esențiale.