• Sunt 6 cazuri confirmate cu noua tulpină de coronavirus în România
  • Niciunul dintre cei 6 contaminați nu a călătorit recent în Marea Britanie
  • Raed Arafat a vorbit despre provocările aduse de această mutație a virusului

Sunt deja șase cazuri confirmate cu noua tulpină a coronavirusului. Este vorba despre o tânără de 27 de ani din Giurgiu și cinci membri ai familiei sale. Niciunul dintre ei nu a călătorit în Marea Britanie în ultima vreme.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre ce provocări ne aduce această mutație a virusului.

Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem: masca, evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operațiunea de vaccinare, care la creșterea numărului vaccinați poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul“, spune Raed Arafat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Arafat te asigură că datele deținute despre vaccinuri arată că ne protejăm împotriva noii tulpini dacă ne vaccinăm și nu e nevoie de modificarea strategiei: „Vaccinul are efectul dorit asupra acestei tulpini. Alte modificări ale strategiei de vaccinare nu sunt necesare în acest moment din ce știu de la colegii mei. Singurul lucru este să mergem mai departe și să vaccinăm cât mai mulți într-o perioadă cât mai scurtă.

Cum explică Arafat apariția noii tulpini la persoanele din Giurgiu, dacă nu au călătorit în Marea Britanie

Arafat: „Înseamnă că tulpina există, începe să se răspândească și posibil că au luat de la alte persoane cu care aceste persoane au fost în contact. O să vedem. O să urmărim numărul cazurilor și orice creștere, care este mai mult decât cea așteptată, trebuie să ne atragă atenția și, bineînțeles că există posibilitatea ca tulpina respectivă să se răspândească în acest moment. Aceasta este explicația pe care o avem. Tulpina circulă, dar poate că la un nivel scăzut“.