• Varianta nouă a virusului SARS-COV2, Omicron, a stârnit îngrijorare la nivel mondial din cauza posibilității unei transmisibilități sporite.
  • Totuși, s-a descoperit un simptom comun la toate persoanele infectate cu tulpina Omicron.
  • Cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.

Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a declarat că datele preliminare ale unui studiu sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit” în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.

Varianta nouă a virusului SARS-COV2 a stârnit îngrijorare la nivel mondial din cauza posibilității unei transmisibilități sporite și a imunității sale, la vaccinuri și infecții anterioare.

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. În ciuda dezvoltării și implementării unor contramăsuri foarte eficiente prin anticorpi și vaccinuri, variantele SARS-CoV-2 cu răspândire rapidă, prezintă mutații în proteina spike și pun în pericol eficacitatea acestora.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Cum îți dai seama că ești infectat cu varianta Omicron?

Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului.

Dar totuși s-a descoperit un simptom comun la toate persoanele infectate cu tulpina Omicron – durerea în gât, potrivit HindusTime.

Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au observat un set uşor diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv.

Cel mai frecvent semn a fost disconfortul în gât, a declarat directorul executiv Dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.

Cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.

Un important expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu Dr. Noach şi a declarat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit” în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.

„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare”, a declarat Sir John Bell, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.