• Pandemia de coronavirus rămâne cel mai fierbinte subiect la nivel global.
  • Campania de vaccinare anti-COVID se derulează în ritm rapid în toată lumea.
  • Între timp, sistemul medical, cercetătorii și oamenii de știință vor să găsească un vaccin care să ne protejeze de toate tulpinile de coronavirus care ar putea să apară în viitor.

În timp ce campaniile de vaccinare anti-COVID sunt cel mai fiebrinte subiect la nivel global, iar sistemul medical din toată lumea luptă pentru a ține în frâu pandemia de coronavirus, oamenii de știință cercetează posibilitatea unui vaccin care ar putea să ne protejeze de toate variantele de coronavirus: atât cele trecute, cele prezente, dar și tulpini care ar putea apărea în viitor, relatează Financial Times.

Melanie Saville, director al departamentului de cercetare a vaccinurilor, se află printre oamenii de știință care vor să creeze un vaccin eficient la scară largă și care poate proteja oamenii și de posibile noi variante ale acestuia.

„Strategia noastră de a merge mai departe gravitează în jurul a două întrebări cheie: ce avem nevoie pentru a sfârși această pandemie și ce ar trebui să facem pentru a preveni următoarea pandemie?”, a declarat Melanie Seville pentru Financial Times.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Din cauza virusului SARS-CoV-2 au murit aproximativ 4 milioane de oameni în ultimele 18 luni. Este al treilea betacoronavirus care s-a râspândit la oameni în ultimii 20 de ani.

Familia de virusuri, cel mai adesea identificată la lilieci și rozătoare, include și virusul SARS-CoV-1, virus care a ucis peste 700 de persoane în 2003, în China și Hong Kong. Tot în această familie de virusuri se află și Mers-Cov, care a fost prima dată identificat în Arabia Saudită și ucis peste 850 de persoane încă din 2012.

Având în vedere aceste cifre, COVID-19 nu este ultimul coronavirus care ar putea să afecteze specia umană. Astfel, cercetătorii au început să analizeze posibilitatea unui vaccin capabil să ne protejeze împotriva tuturor acestor boli.

Odată ce SARS-CoV-2 a început să aibă diverse mutații, oamenii de știință și cercetătorii își doresc să găsească un vaccin care să fie eficient împotriva mai multor tulpini.

În decurs de cinci ani, vaccinurile polivalente care oferă protecție împotriva mai multor variante de SARS-CoV ar putea fi o soluție mult mai eficientă.