• În urmă cu cincizeci de ani, Dr. Broda Otto Burns a descoperit că temperatura corpului era un indicator excelent al funcției tiroidiene. 
  • El subliniază că doar temperatura corpului după trezire este un indicator bun pentru a pune un diagnostic. 
  • Dr. Burns explică că o temperatură anormală a corpului dimineața devreme poate indica o inflamație a glandei tiroide, precum și o serie de probleme și boli atunci când acest organ nu funcționează corespunzător. 

În urmă cu cincizeci de ani, Dr. Broda Otto Burns a descoperit că temperatura corpului era un indicator excelent al funcției tiroidiene. 

Dr. Burns explică că o temperatură anormală a corpului dimineața devreme poate indica o inflamație a glandei tiroide, precum și o serie de probleme și boli atunci când acest organ nu funcționează corespunzător. 

Dr. Burns a creat un test care se face acasă fără să te ridici din pat. Poți afla rapid și ușor cum funcționează tiroida ta cu un obiect atat de banal precum termometrul!

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cum se face testul

Înainte de a merge la culcare, pregătește un termometru. Temperatura sa ar trebui să fie în jur de 35 de grade. Imediat după trezire, pune termometrul la axilă și ține-l acolo timp de 10 minute. Apoi uită-te la rezultat. Acest rezultat este cunoscut sub numele de „temperatura bazală de dimineață”. Temperatura bazală normală este între 36,5 și 36,8 grade. În procesele inflamatorii, precum și la femei în timpul menstruației și sarcinii, această temperatură poate varia. Prin urmare, ar trebui să faci acest test numai atunci când ești complet sănătos.

Interpretarea rezultatului

Dacă temperatura este între 36,5 și 36,8 grade, înseamnă că tiroida funcționează normal.

Dacă temperatura de dimineață este sub 36,5 grade, înseamnă scăderea funcției tiroidiene (hipotiroidism). În acest caz, este bine să acorzi atenție altor simptome. Acestea includ: depresie, lipsă de energie, oboseală cronică, răceli frecvente, dureri de cap, tulburări de memorie și concentrare și căderea părului.

Dacă temperatura este mai mare de 36,8 grade, înseamnă că glanda tiroidă este accelerată (hipertiroidism) sau există un proces inflamator în organism.

Se recomandă ca acest test să fie efectuat timp de trei zile consecutive pentru a obține cel mai precis rezultat. Dacă în acest timp temperatura centrală este peste sau sub intervalul normal, asigură-te că consulți un medic.

Pentru funcționarea normală a glandei tiroide trebuie să ai grijă de ficat, să eviți stresul, să te asiguri că organismul tău are suficient seleniu, vitamina A, cortizol, magneziu și vitamina B.