• Frigul duce la rigiditate în partea superioară a corpului și la un mers aplecat.
  • Cristina îți arată câteva poziții de yoga care te ajută să îți menții poziția corectă.
  • De când practică yoga, Alina spune că nu mai are dureri de spate.

Ai mereu grijă la postura ta, însă iarna, din cauza frigului, trebuie să fii și mai atent din cauza tendinței de a merge cocoșat. Dacă asta se repetă zile la rând, apar durerile de spate și cervicale.

Cristina este instructor de yoga și te învață ce să faci ca să nu ajungi într-o asfel de situație.

Cristina Miculete, instructor de yoga: „Iarna ne zgribulim și ne încordăm, tensiunea se acumulează în țesuturi, în mușchi. Ca să putem elibera, trebuie să întindem, ca și cum cream spațiu ca să eliberăm acea tensiune care se acumulează în mușchi.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

În caz contrar, ajungi să stai în poziții incorecte chiar și după ce scapi de temperaturile scăzute. Și uite-așa apar durerile cronice. A simțit-o pe pielea ei și Alina, care exact de asta a apelat la yoga. Merge cam la două ședințe pe săptămână.

Alina: „Am reușit să îmi îndrept postura, să îmi detensionez spatele și să învăț noi exerciții, pe care le fac inclusiv acasă sau la birou, pentru a mă detensiona.”

Să știi că și bărbații sunt fani yoga. Cosmin a descoperit-o în urmă cu vreo 19 ani și și-a luat adio de la durerile de spate. Uite ce beneficii i-a mai adus.

Cosmin: „Am energie tot timpul, nu trebuie să dorm foarte mult, mă relaxez destul de repede, mă simt bine în corpul meu, nu mă doare gâtul, nu mă doare spatele, nu mă doare mijlocul.”