• Există o asociere greşită între yoga şi fitness
  • Yoga a fost redusă la o promisiune de slăbit, pierzând din vedere scopul ei iniţial
  • Yoga pants au ieşit de mult din sala de yoga şi au ajuns pe stradă
  • Yoga a fost practicată în pandemie chiar şi online
  • Fitness-ul şi aerobicul presupune purtarea unor materiale elastice

Yoga sau fitness? Tu ce preferi? Terapie şi meditaţie prin yoga sau să slăbeşti la sală?

În ambele cazuri porți acelaşi echipament, dar asta nu este neapărat un lucru bun. În ultimii ani, este făcută o asociere greşită între cele două activități. Yoga a fost redusă la un obicei de fitness şi o promisiune de slăbit, pierzând din vedere scopul ei iniţial – cel al meditaţiei. În pandemie, a fost practicată inclusiv online.

Teo Glavce a descoperit yoga la 50 de ani, după o viaţă petrecută printre cifre şi management. Acum a ajuns să predea altora meditaţia prin yoga.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Poţi să fii acasă, pe un covoraş, dacă n-ai saltea. În faţa unui ecran sau a unui laptop sau chiar a unui telefon. Eu dau toate indicaţiile necesare ca omul să se interiorizeze, să se conecteze şi să facă posturie în aşa fel încât să fie cât mai aproape de varianta finală. Am foarte multe cliente care acum preferă online-ul decât fizicul care au făcut şi online şi fizic”, spune antrenorul de yoga.

Iulia a cunoscut-o pe Teo într-un retreat şi, deşi iubea fitness-ul, a ajuns să-i placă mai mult yoga: „Yoga te ajută şă îţi conştientizezi propriul corp, respiraţia. Te ajută cumva să te gândeşti la tine, la emoţiile şi la nevoile tale”.

Yoga pants au ieşit de mult din sala de yoga şi au ajuns pe stradă, iar fitness-ul şi aerobicul presupun purtarea unor materiale elastice.

Irina Valinti face sport de la 4 ani, iar ea ştie care sunt diferenţele dintre cele două activități.

„La fitness efortul este mult mai intens decât la yoga şi ar trebui un echipament dry fit pentru că transpirăm foarte mult, avem nevoie ca echipamentul să se usuce foarte repede pentru că la loc transpirăm, iar la yoga, părerea mea este că ar trebui să folosim materiale mai din bumbac, mai lejere, mai largi, complet diferite faţă de ţinuta de fitness”, spune Irina Valinti.