• În timpul sezonului estival, prezența meduzelor pe plaje crește considerabil, coincizând cu temperaturile ridicate.
  • Trebuie să ne luăm măsuri de precauție extreme și să fim atenți la avertismentele autorităților înainte de a face baie.
  • Este destul de frecvent să întâlnești semne care avertizează oamenii de prezența meduzelor, în special în cazul speciilor foarte otrăvitoare.

În timpul sezonului estival, prezența meduzelor pe plaje crește considerabil, coincizând cu temperaturile ridicate.

Trebuie să ne luăm măsuri de precauție extreme și să fim atenți la avertismentele autorităților înainte de a face baie.

Este destul de frecvent să întâlnești indicatoare care avertizează oamenii de prezența meduzelor, în special în cazul speciilor foarte otrăvitoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministerul Tranziției Ecologice și al Provocărilor Demografice explică faptul că în multe ape, perioada de abundență maximă a meduzelor este între începutul primăverii și sfârșitul verii. În această perioadă trebuie să fim precauți și să respectăm atât indicațiile, cât și împrejurimile atunci când intrăm în apă.

Trebuie să respectăm indicațiile și împrejurimile atunci când intrăm în apă

În ceea ce privește prezența acestui animal marin, aceasta depinde de mulți factori. Ele se înmulțesc foarte repede formând colonii mari de sute de meduze. Acest lucru nu se întâmplă în mod special în Marea Mediterană, ci se poate întâmpla în orice mare din lume. Potrivit autorităților, proliferarea roiurilor și apropierea lor de coastă au crescut în ultimii ani.

După cum indică Institutul de Științe Marine, în cazul în care suferi o înțepătură de meduză, există o serie de recomandări care trebuie urmate ca protocol. În primul rând, este necesar să îndepărtezi resturile meduzei, indiferent de specie, fără a folosi degetele și fără a se freca de piele, de aceea este necesar să folosești un obiect.

Cel mai important lucru este îndepărtarea resturilor reziduale de meduză de pe pielea afectată

Se recomandă apoi să speli zona afectată cu multă apă de mare și să aplici o pastă din puțină apă cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, este necesar să aplici gheață carbonică și dacă continui să simți multă durere, mergi la un centru medical sau la un punct de asistență pentru a discuta situația cu un medic. Cel mai important lucru este să eviți efectele veninului, așa că este esențial să îndepărtezi resturile reziduale de meduze de pe piele.