• Poți combate alergiile prin alimentație potrivită sau igienizarea hainelor și așternuturilor.
  • Te poți confrunta cu tulburări de somn, iritabilitate, lipsă de concentrare sau chiar mai rău: anxietate și depresie.
  • Cea mai comună este alergia la polen.

Știm cu toții că primăvara este anotimpul renașterii. Dar pentru unii dintre noi poate fi o adevărată povară din cauza alergiilor de sezon. Strănuturile și lăcrimarea ochilor sunt doar câteva dintre neplăcerile care vin odată cu primăvara. Alergiile scad calitatea vieții. Cea mai comună este alergia la polen. Ne putem confrunta cu tulburări de somn, iritabilitate, lipsă de concentrare sau chiar mai rău: anxietate și depresie.

Brândușa Petruțescu, alergolog, spune că dacă ai simptome de alergie, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la medicul specialist alergolog pentru o evaluare alergologică completă.

„Există mai multe tipuri de polenuri care au diverse sezoane de polenizare, deci simptomele nu trebuie să fie prezente chiar tot timpul anului. În perioada respectivă, trebuie să știe cum să limiteze contactul cu polenul și să îi limiteze pătrunderea în casă. Se pot monta plase la geam cu filtru pentru polen”, explică Brândușa Petruțescu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Brândușa Petruțescu: „De asemenea, trebuie să evite plimbările dimineața când este o concentrație mai mare de polen în aer, să poarte o mască de protecție – în cazul în care alergia este severă, există pacienți care nu mai pot ieși din casă. Masca reține grăuncioarele de polen, iar, bineînțeles, trebuie să ia tratamentul simptomatic recomandat de medicul specialist alergolog, care poate include spray-uri nazale și picături pentru ochi, mai puțin pastile”.

Citește și