• Xolair a fost aprobat inițial în 2003 pentru tratamentul astmului alergic persistent moderat până la sever la anumiți pacienți.
  • Xolair este aprobat pentru tratamentul urticariei cronice spontane și al rinosinuzitei cronice cu polipi nazali.
  • Aproape 6% dintre persoanele din Statele Unite în 2021 au avut o alergie alimentară.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat Xolair (omalizumab) injectabil pentru alergia alimentară mediată de imunoglobulina E la anumiți adulți și copii cu vârsta de 1 an sau mai mare, pentru reducerea reacțiilor alergice (tip I), inclusiv reducerea riscului de anafilaxie, care pot apărea la expunerea accidentală la unul sau mai multe alimente. Pacienții care iau Xolair trebuie să continue să evite alimentele la care sunt alergici. Xolair este destinat utilizării repetate pentru reducerea riscului de reacții alergice și nu este aprobat pentru tratamentul de urgență imediat al reacțiilor alergice, inclusiv anafilaxie.

Xolair a fost aprobat inițial în 2003 pentru tratamentul astmului alergic persistent moderat până la sever la anumiți pacienți. Xolair este, de asemenea, aprobat pentru tratamentul urticariei cronice spontane și al rinosinuzitei cronice cu polipi nazali la anumiți pacienți.

Această nouă utilizare aprobată pentru Xolair va oferi o opțiune de tratament pentru reducerea riscului de reacții alergice dăunătoare în rândul anumitor pacienți cu alergii alimentare mediate de IgE”, a declarat Kelly Stone, M.D., Ph.D., director asociat al Diviziei de Pneumologie, Alergologie și Îngrijiri Critice din cadrul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor al FDA. Deși nu va elimina alergiile alimentare sau nu va permite pacienților să consume liber alergeni alimentari, utilizarea sa repetată va contribui la reducerea impactului asupra sănătății în cazul unei expuneri accidentale.”

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aproape 6% dintre persoanele din Statele Unite în 2021 au avut o alergie alimentară, iar expunerea la alimentele la care sunt alergici poate duce la reacții alergice care le pot pune viața în pericol (de exemplu, anafilaxie). În prezent, nu există un tratament pentru alergia alimentară. Tratamentul actual necesită evitarea strictă a alimentului (alimentelor) la care pacientul este alergic și administrarea promptă de epinefrină pentru a trata anafilaxia în cazul în care apar expuneri accidentale.

Xolair este un medicament (din clasa de medicamente numite anticorpi monoclonali) care se leagă de imunoglobulina E (IgE), tipul de anticorpi care declanșează reacțiile alergice, și blochează legarea IgE de receptorii săi.

Citește și: