• OMS estimează că peste 300 de milioane de oameni din lume suferă de depresie.
  • Chiar și activitățile de intensitate scăzută sunt benefice pentru a reduce stresul.
  • Joggingul, antrenamentul de forță, mersul pe jos sau yoga s-au dovedit că reduc depresia.

Vindeci depresia cu sport, în loc de pastile. Antrenamentul în sala de fitness sau alergatul în parc au beneficii pentru psihic precum medicamentele, arată o analiză  publicată de The BMJ .

Pe ce criterii s-a bazat acest studiu și cum a fost realizat?

OMS estimează că peste 300 de milioane de oameni din lume suferă de depresie. Și activitățile de intensitate scăzută, cum ar fi mersul pe jos, yoga, te ajută să scapi de starea de stres, dar cu cât activitatea este mai mare, cu atât beneficiile sunt mai mari.  Cu toate acestea, cercetătorii sugerează o combinație de interacțiune socială, atenție și imersiune în spațiile verzi , care poate ajuta observarea efectelor pozitive.

Autorii studiului subliniază că aceste forme de exerciții ar putea fi considerate alături de psihoterapie și medicamente, o bază pentru a reduce depresia.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Încrederea oamenilor în aceste descoperiri rămâne scăzută și pentru a aborda această incertitudine, cercetătorii au comparat exercițiul ca tratament pentru depresie cu tratamente consacrate.

Ei au descoperit în total 218 studii relevante pentru acest tip de vindecare a depresiei, care au implicat 14.170 de participanți cu depresie pentru analiză. Fiecare studiu a evaluat tipul, intensitatea și frecvența fiecărei intervenții de exercițiu.

Au fost de asemenea luați în considerare și alți factori potențial influenți, cum ar fi sexul participanților, vârsta, nivelurile inițiale ale depresiei, condițiile existente și diferențele dintre grupuri.

Citește și: